x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Termoelectrica va concedia 300 de angajaţi

Termoelectrica va concedia 300 de angajaţi

26 Iun 2011   •   10:09

Compania Termoelectrica, detinuta de Ministerul Economiei, va disponibiliza 300 de angajati de la doua sucursale, proces inclus in proiectul de restructurare aprobat in AGA din 16 iunie, anunta Mediafax. De la sucursala Doicesti vor fi disponibilizate 180 de persoane, iar de la sucursala Borzesti vor fi concetiati 120 de angajati, se arata intr-un anunt al Termoelectrica.

Termoelectrica are trei filiale (Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati), patru sucursale (Paroseni, Doicesti, Borzesti si Braila) si peste 12.000 de angajati.

Celelalte doua sucursale, respectiv Paroseni si Barila, vor fi transformate in filiale, obtinand astfel statut de societati comerciale.

In luna iunie Ministerul Economiei a anuntat ca vrea sa atraga investitori privati care, in parteneriat cu Termoelectrica, sa inceapa in martie 2012 sa construiasca la centrala de la Doicesti doua grupuri noi de productie a energiei, evaluate la 700 milioane de euro.

Programul de restructurare a Termoelectrica a fost asumat de Guvern in negocierile cu Fondul Monetar International (FMI). Executivul s-a angajat sa desfiinteze in pana in septembrie peste 7.000 de posturi din societatile feroviare, companiile energetice si Posta Romana si ca va reduce costurile de functionare ale acestora prin renegocierea contractelor aflate in derulare.

In total, in acest an Ministerul Economiei intentioneaza sa concedieze 1.480 de angajati din sase companii energetice pe care le controleaza.

×