x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Terorist prins de SRI în România. Bărbatul avea legături cu adepţi ai Al-Qaeda

Terorist prins de SRI în România. Bărbatul avea legături cu adepţi ai Al-Qaeda

10 Noi 2012   •   10:42
Terorist prins de SRI în România. Bărbatul avea legături cu adepţi ai Al-Qaeda
Sursa foto: Intact Images

Serviciul Român de Informaţii a reţinut şi a luat în custodie publică un bărbat de origine arabă care desfăşura pe teritoriul României acţiuni propagandistice în favoarea unor grupări teroriste, adepte ale ideologiei Al-Qaeda şi se pregătea să recruteze alte persoane simpatizante ale acestei ideologii, potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

El a afirmat că cetăţeanul, Hassine M.A., a fost declarat indezirabil în ţara noastră pe o perioadă de cinci ani, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, aceeaşi instanţă urmând să decidă dacă acesta va fi expulzat.

Cetăţeanul de origine arabă era urmărit de mai mulţi ani de către SRI, iar Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului a stabilit că bărbatul desfăşura activităţi care aduceau atingere siguranţei naţionale.

Pentru prinderea lui Hassine M.A., SRI a colaborat cu Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

"Serviciul Român de Informaţii, în calitate de autoritate naţională de prevenire şi combatere a terorismului are ca prioritate prevenirea oricăror riscuri pe profil antiterorism", a mai spus, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

×
Subiecte în articol: teroristi romania SRI terorist expulzat