x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teste nationale cu subiecte in reluare

Teste nationale cu subiecte in reluare

18 Apr 2005   •   00:00

Elevii bucuresteni au sustinut ieri simularea testelor nationale la Matematica, Limba romana, Geografia Romaniei si Istorie. Azi, scolarii din Arad, Salaj si Timis vor da testare dupa aceleasi subiecte, chiar daca exista riscul ca elevii sa gaseasca si sa rezolve toate testele intre timp.

Ca in fiecare an, la simulare, dar si la testarea propriu-zisa, cei mai multi dintre elevii din clasele a VIII-a s-au impotmolit la limba romana, la subiectul de literatura, unde trebuiau sa demonstreze ca o opera literara studiata la clasa este nuvela. Astfel, la Limba Romana, 48 de puncte erau acordate pentru analiza poeziei "Lectie" de Emil Botta, 10 puncte pentru redactarea unei scrisori despre vacanta de primavara la bunici in localitatea Valureni, iar ultima, notata cu 32 de puncte, o compunere prin care erau cerute argumente care sa sutina ca o anume opera studiata la clasa este nuvela.

OPTIUNI. Simularea a fost organizata in 71 de centre de testare, conform Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Din cei 19.285 de elevi inscrisi pentru a sustine testarea s-au prezentat 18.209, adica 94,42%. Elevii au inceput rezolvarea subiectelor in jurul orei 9:20, timpul necesar multiplicarii subiectelor fiind in medie de 20-25 de minute. Rezultatele obtinute de elevi la simulare vor fi cunoscute cel mai tarziu joi, iar notele nu vor fi trecute in cataloage. Fiecare elev a avut dreptul sa opteze pentru disciplina la care va sustine simularea. Peste jumatate din cei inscrisi la pretestare au optat pentru "Matematica", o treime din candidati a ales "Limba si literatura romana", iar disciplina cu cei mai putini candidati a fost "Istoria", numai 1.256 de elevi alegand sa-si verifice cunostintele in aceasta specialitate. Vineri, 22 aprilie, va avea loc simularea examenului de bacalaureat in Bucuresti, care se va desfasura in 70 de centre de examen. (Eugenia Mihalcea)

×
Subiecte în articol: observator