x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Testele ADN confirmă: Nicolae Ceauşescu este îngropat în cimitirul Ghencea

Testele ADN confirmă: Nicolae Ceauşescu este îngropat în cimitirul Ghencea

03 Noi 2010   •   00:00
Testele ADN confirmă: Nicolae Ceauşescu este îngropat în cimitirul Ghencea

După 20 de ani, marele mister a fost dezlegat. Nicolae Ceauşescu este îngropat în cimitirul Ghencea Civil din Capitală. Verdictul a fost dat de medicii legişti, în urma comparării ADN-ului cadavrului deshumat în iulie cu probe de la fiul lui, Valentin Ceauşescu şi de la unul dintre fraţi.



"Am comparat ADN-ul lui Nicolae Ceauşescu cu probe de la fratele lui şi de la Valentin. Rezultatul este unul statistic. O certitudine clară aveam dacă exista şi o probă de a lui Nicolae Ceauşescu (dihn timpul vieţii - n.r.), dar cert este că ADN, şi de la fratele şi de la copil indică faptul că este vorba despre Nicolae Ceauşescu", a spus Dan Dermengiu, directorul general al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) din Bucureşti, citat de Mediafax.

În cazul Elenei Ceauşescu, materialul cu care se putea compara proba era prea puţin, cercetările fiind oricum concentrate asupra lui Nicolae Ceauşescu unde existau mai multe referinţe genetice, a mai sous directorul INML.

Rămăşiţele pământeşti ale soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost deshumate, în 21 iulie, pentru a fi luate câteva probe pentru testare ADN, singurul fiu al acestora care se mai află în viaţă, Valentin Ceauşescu, dorind să se stabilească dacă acestea sunt ale părinţilor săi.

Medicii legişti au prelevat probe de la Nicolae şi Elena Ceauşescu, rămăşiţele pământeşti ale acestora fiind apoi reînhumate.

Rezultatul obţinut a fost comparat cu un ADN al rudelor apropiate, pentru a se stabili dacă este vorba despre soţii Ceauşescu.

Toate costurile legate de deshumarea soţilor Ceauşescu şi analizele pentru identificarea acestora, a căror valoare ar putea fi între 4.000 şi 5.000 de lei, vor fi suportate de familie, întrucât cererea a venit din partea acesteia, a declarat directorul general al INML.

×
Subiecte în articol: observator