x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oroare: Țesuturi organice descoperite de SRI în plicurile de la Ambasada Ucrainei

Oroare: Țesuturi organice descoperite de SRI în plicurile de la Ambasada Ucrainei

de Andreea Tiron    |    07 Dec 2022   •   20:33
Oroare: Țesuturi organice descoperite de SRI în plicurile de la Ambasada Ucrainei
Sursa foto: Ambasada Ucrainei

"În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase.", anunță reprezentanții Serviciului Român de Informații.

Potrivit surselor gandul.ro, ar fi vorba despre fragmente de intestine!

"În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase. Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului.

Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, transmite SRI.

Amintim că între 24 noiembrie și 2 decembrie, scrisori-capcană au fost trimise la ținte precum ambasada Ucrainei la Madrid, ambasada SUA, premierul spaniol, Pedro Sanchez, birouri guvernamentale din capitala Spaniei, și o companie de sateliți a Uniunii Europene.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a acuzat "o campanie de teroare și intimidare" la adresa reprezentanțelor diplomatice ale țării sale:

"A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale.

Nu pot decât să repet pentru toți dușmanii diplomației ucrainene și ai Ucrainei: nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți, suntem o echipă unită de diplomați ucraineni și vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei și pentru facilitarea victoriei noastre”, a spus Kuleba într-un mesaj pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România.

×