x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator The Herald: În Bucureşti, peste 100.000 de câini vagabonzi vor fi "măcelăriţi"

The Herald: În Bucureşti, peste 100.000 de câini vagabonzi vor fi "măcelăriţi"

10 Mai 2010   •   00:00
The Herald: În Bucureşti, peste 100.000 de câini vagabonzi vor fi "măcelăriţi"

Situaţia câinilor maidanezi din Capitală a atras atenţia presei străine. Jurnaliştii de la The Herald scriu că peste 100.000 de câini vagabonzi vor fi "măcelăriţi", peste două săptămâni, pe străzile Bucureştiului.



Ziariştii scoţieni notează că cei 100.000 de câini fără stăpân din Bucureşti vor fi eutanasiaţi, din ordinul prefectului Mihai Atănăsoaei, dacă locuitorii oraşului nu vor adopta animalele. Publicaţia scrie că, într-o ţară în care oamenii iubesc animalele, decizia a stârnit mari controverse, care au trecut şi dincolo de graniţele ţării. Câinii vagabonzi sunt o parte din moştenirea lui Nicolae Ceauşescu, din ordinul căruia au fost demolate cartiere întregi de case în timp ce oamenilor nu li s-a permis să-şi ia animalele la bloc. Acestea au ajuns în stradă, se mai arată în The Herald, citat de Antena3.

Jurnaliştii străini scriu şi despre ajutoarele trimise de Brigitte Bardot pentru câinii din România, până anul trecut, când actriţa a descoperit că era "escrocată de mafia de pe piaţa hranei pentru câini".

Gazetarii de la The Herald mai notează că decizia este contestatată atât de organizaţiile PETA şi Vier Pfoten cât şi de o mare parte a opiniei publice din România.

Jurnaliştii scoţieni încheie precizând că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat deja Bulgariei să "castreze şi să elibereze apoi" câinii fără stăpân, ca singura soluţie eficientă pentru maidanezii din Balcani.

×
Subiecte în articol: observator