x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator The Taking of Pelham 123, lider în box office-ul românesc

The Taking of Pelham 123, lider în box office-ul românesc

12 Aug 2009   •   00:00

Filmul de acţiune "123 S-a furat un tren/ The Taking of Pelham 123" a fost lider în box office-ul românesc weekend-ul trecut. În prima săptămână de la lansare, filmul a avut încasări de 177.368 de lei şi 9.550 de spectatori, informează Agenţia Champions.



Pelicula "123 S-a furat un tren/ The Taking of Pelham 123", cu Denzel Washington şi John Travolta în rolurile principale, regizată de Tony Scott, spune povestea unor bandiţi care iau ca ostatici pasagerii unei garnituri de metrou din New York. Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a situat "Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor", cu încasări de 169.604 de lei şi 7.864 de spectatori. Cei trei prieteni, Sid, Manny şi Diego, revin cu noi aventuri, alături de veveriţa Scrat, care aleargă mereu după o ghindă. Însă acum cei patru trebuie să facă faţă unor noi pericole - dinozaurii.

Pe poziţia a treia se situează "Harry Potter şi Prinţul Semipur", cu încasări de 91.126 de lei şi 5.656 de spectatori. Noul film din seria "Harry Potter" îl prezintă pe Harry care încearcă să îl ajute pe un nou profesor de la şcoala de magie Hogwarts să depăşească momentele dificile provocate de pierderile de memorie de care suferă, deoarece acesta deţine câteva informaţii esenţiale despre viitoarea bătălie finală care se preconizează între tânărul vrăjitor şi maleficul Lord Cap de Mort.

Lungmetrajul a stabilit deja un nou record mondial, în urmă cu aproape trei săptămâni, când a obţinut încasări de 22,2 milioane de dolari în prima seară de proiecţie, în America de Nord. Precedentul record, de 18,5 milioane de dolari, a fost stabilit în 2008, de cel mai recent film al seriei "Batman", "Cavalerul Negru".

Pe locul al patrulea în box office-ul românesc s-a situat filmul "Inamicii publici/ Public Enemies", cu încasări de 52.821 de lei şi 2.753 de spectatori. Regizat de Michael Mann, cu Johnny Depp şi Christian Bale în distribuţie, "Inamicii publici" spune povestea lui John Dillinger (Johnny Depp), celebrul, şarmantul şi îndrăzneţul jefuitor de bănci din America anilor '30, ajuns inamicul public Nr. 1 şi urmărit de un batalion de agenţi FBI conduşi de agentul Purvis (Christian Bale).

Comedia "Bruno" s-a situat pe poziţia a cincea, cu încasări de 40.189 de lei şi 2.197 de spectatori. Distribuit de MediaPro Distribution, "Bruno" este dedicat unui nou personaj al lui Sacha Baron Coehen, un jurnalist gay austriac ce vrea să devină celebru cu orice preţ.

Singurul lungmetraj românesc din cinematografe, "Poliţist, Adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu, s-a situat pe poziţia a 14-a, cu încasări de 3.972 de lei şi 369 de spectatori. De la lansarea în cinematografele româneşti, pe 3 iulie, lungmetrajul lui Porumboiu a avut încasări de 102.955 de lei şi 10.534 de spectatori. În total, weekend-ul trecut, cinematografele româneşti au avut încasări de 665.579 de lei şi 35.731 de spectatori.

×
Subiecte în articol: observator