x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator The Wall Street Journal: România trece prin cea mai gravă recesiune din ultimii 60 de ani

The Wall Street Journal: România trece prin cea mai gravă recesiune din ultimii 60 de ani

06 Aug 2010   •   00:00
The Wall Street Journal: România trece prin cea mai gravă recesiune din ultimii 60 de ani

România este o ţară cu probleme, din moment ce a ajuns să depindă de banii de la FMI. Este concluzia Financial Times despre situaţia din ţara noastră. Mai mult, jurnaliştii de la The Wall Street Journal spun că România trece prin cea mai gravă recesiune din ultimii 60 de ani.



Publicaţia economică The Financial Times scrie despre eşecul Ministerului de Finanţe de la Bucureşti de a vinde obligaţiuni din cauza randamentelor ridicate cerute de investitori.

"Ministerul Finanţelor a respins ofertele pieţei, deoarece investitorii cereau randamente de peste 8%, cu aproape un punct procentual peste actualul randament. Acceptarea de către România a banilor de la Fondul Monetar Internaţional pare să aibă efectul opus, marcând ţara ca una cu probleme, ceea ce ar putea explica de ce Ungaria continuă să respingă ajutorul Fondului", scrie The Financial Times, citat de Antena3.

De asemenea, The Wall Street Journal scrie că ţara noastră nu pare capabilă să treacă de cea mai severa recesiune din ultimii 60 de ani. Asta în ciuda împrumutului de 20 de miliarde de euro.

Publicaţia îl citează pe şeful misiunii FMI în Bucuresti, Jeffrey Franks, care a declarat că statul român depinde de acordul cu FMI pentru a supravieţui şi este pe calea cea bună pentru respectarea ţintei de deficit bugetar.

×
Subiecte în articol: observator