x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ti-ai plătit medicamentele cât ai fost internat? Spitalul are obligaţia să ţi le deconteze

Ti-ai plătit medicamentele cât ai fost internat? Spitalul are obligaţia să ţi le deconteze

de Mediafax    |    23 Iul 2012   •   13:36
Ti-ai plătit medicamentele cât ai fost internat? Spitalul are obligaţia să ţi le deconteze

Asiguratii pot cere spitalului decontarea cheltuielilor pentru medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice facute pe durata internarii, pe baza documentelor intocmite de medicul curant din sectia in care acestia sunt internati si avizate de seful de sectie si de managerul unitatii.

Precizarile sunt facute de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), care subliniaza ca, potrivit legii, spitalele sunt obligate sa suporte, pentru asiguratii internati in regim de spitalizare continua si in regim de spitalizare de zi, toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice.

Astfel, in situatia in care asiguratii, pe perioada internarii in spital, in baza unor documente medicale intocmite de medicul curant din sectia in care acestia sunt internati si avizate de seful de sectie si managerul spitalului, suporta cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice, spitalele ramburseaza, la cerere, contravaloarea acestor cheltuieli.

Rambursarea acestor cheltuieli reprezinta o obligatie exclusiva a spitalelor si se realizeaza numai din veniturile acestora, pe baza unei metodologii proprii, mai precizeaza CNAS.

"In conformitate cu art. 270 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, si cu normele Contractului Cadru privind acordarea asistentei medicale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu are obligatii de rambursare a cheltuielilor suportate de asigurati din resurse proprii, pe durata spitalizarii, pentru achizitionarea materialelor sanitare, a dispozitivelor etc.", explica dr. Marius Filip, medicul sef al CNAS.

×
Subiecte în articol: medicamente spital