x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tichetele cadou sînt bugetate

Tichetele cadou sînt bugetate

de Catalin Pruteanu    |    11 Apr 2008   •   00:00

După protestele sindicatelor, ale Opoziţiei, ba chiar şi ale membrilor PNL, Guvernul dă înapoi în scandalul interzicerii tichetelor cadou acordate bugetarilor. Greva japoneză a cadrelor didactice şi marşul de protest anunţat pentru data de 16 aprilie l-au determinat pe premierul  Tăriceanu să recunoască faptul că acordarea tichetelor cadou nu afectează bugetul.

După protestele sindicatelor, ale Opoziţiei, ba chiar şi ale membrilor PNL, Guvernul dă înapoi în scandalul interzicerii tichetelor cadou acordate bugetarilor. Greva japoneză a cadrelor didactice şi marşul de protest anunţat pentru data de 16 aprilie l-au determinat pe premierul  Tăriceanu să recunoască faptul că acordarea tichetelor cadou nu afectează bugetul. “Tichetele cadou sunt deja legiferate”, a spus Tăriceanu. Şi vicepreşedintele PNL, Eugen Nicolăescu, a susţinut ieri că acordarea tichetelor poate fi suportată de buget. Potrivit lui Nicolăescu, Tăriceanu i-a solicitat ministrului de Finanţe “un calcul exact al modului în care se va reflecta în buget acordarea tichetelor. După estimări, se pare că ar putea fi suportabilă o asemenea cheltuială bugetară”.

 

 

Tot ieri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat că salariile personalului didactic vor creşte în medie cu 160 de lei, de la începutul acestei luni, sumă ce va compensa suspendarea tichetelor. “Profesorii vor avea o creştere de salarii mai mare decât toate celelalte sectoare bugetare. Un mod de a respecta salariaţii este de a le da salariu şi nu tichete cadou”, a afirmat Vosganian.

×
Subiecte în articol: observator