x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TIMIŞ. Locatarii blocului avariat de explozie au fost cazaţi în internate

TIMIŞ. Locatarii blocului avariat de explozie au fost cazaţi în internate

16 Ian 2010   •   00:00

Cei aproape 150 de timişoreni evacuaţi din blocul avariat, vineri, în explozia provocată de o butelie defectă, vor locui temporar în trei cămine şcolare, a anunţat primarul oraşului, Gheorghe Ciuhandu. "Structura de rezistenţă a blocului a fost afectată în proporţie de 60 %, iar lucrările de remediere vor dura între trei şi şase luni. Până atunci, sinistraţii vor locui în căminele de la Liceele "Henri Coandă", "CFR", şi "Electrotimiş", în funcţie de necesităţile fiecărei familii", a spus Ciuhandu, citat de Agerpres.



De asemenea, s-a luat legătura cu Administraţia Domeniului Public şi cu o firmă de construcţii pentru realizarea unor lucrări provizorii de sprijinire a structurii blocului. Municipalitatea şi Inspectoratul în Construcţii au convenit realizarea unei expertize tehnice a blocului, apoi a unui proiect de consolidare, în urma căruia se vor solicita bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru reabilitarea blocului. Niciuna dintre locuinţe nu era asigurată. O explozie violentă a avut loc vineri dimineaţa într-un imobil de lângă Secţia de Poliţie nr. 2 din Timişoara, un bărbat şi o femeie fiind răniţi şi transportaţi la spital, cu arsuri de gradele II şi III pe aproape jumătate din suprafaţa corpului.

Aceştia au rămas, iniţial, blocaţi în apartament, dar au fost scoşi de echipele de intervenţie. Explozia a fost provocată de scurgerea de gaz dintr-o butelie defectă aflată într-o garsonieră de la etajul trei al blocului. În momentul în care proprietarul a aprins becul, s-a produs dezastrul.

×
Subiecte în articol: observator