x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fritz: Români din toată țara, suntem și capitala voastră! Veniți la Timișoara să redescoperiți România

Fritz: Români din toată țara, suntem și capitala voastră! Veniți la Timișoara să redescoperiți România

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2023   •   19:45
Fritz: Români din toată țara, suntem și capitala voastră! Veniți la Timișoara să redescoperiți România
Sursa foto: Lucian Alecu

Dragi români din toată țara: suntem și capitala voastră! Veniți la Timișoara să redescoperiți România, este mesajul transmis vineri de primarul Dominic Fritz, odată cu lansarea programului Timișoara, capitatlă Culturală Europeană 2023.

„Suntem Capitală Europeană a Culturii nu doar din mândria acestei moșteniri. Ci și pentru că avem convingerea că valorile care ne-au format sunt relevante pentru Europa de azi. În această Europă, care încă își găsește drumul în acest secol complex, Timișoara vrea să transmită curaj cu povestea ei: diversitatea e o sursă de putere; cultura creează prosperitate”, a transmis vineri seara primarul Timișoarei Dominic Fritz.

El le-a mulțumit timișorenilor pentru implicare și dăruirea din ultimii zece ani pentru acest proiect.

„Căci prosperitate fără inovare nu există, inovare fără diversitate nu există, diversitate fără respect nu există, respect fără cultură nu există. Ăsta este crezul nostru la Timișoara de sute de ani, asta este baza bunăstării noastre și a Europei. Hotărâți vom întări acest crez în acest an 2023, și fragilitatea vremurilor noastre nu ne este spaimă, ci spor. Dragii mei timișoreni: vă mulțumesc pentru toată implicarea și dăruirea încăpățânată din ultimii 10 ani pentru acest proiect, tuturor celor care au crezut în potențialul acestui oraș, care au muncit și care muncesc pentru el. Să savurăm acest an, și să dăm mai departe, mândri și încrezători, tot ce avem de dat”, a adăugat el.

Primarul Timișoarei a lansat o invitație pentru toți românii: „Dragi români din toată țara: suntem și capitala voastră! Veniți la Timișoara să redescoperiți România, sa reaprindem împreună spiritul inovator al acestei țări, să vă încărcați cu speranță și lumină”.

Timișoara este Capitală Culturală Europeană în 2023 alături de Elefsina (Grecia) şi de Veszprém (Ungaria).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz timisoara