x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timisoara, terorizata de banda lui Milutinovici jr.

Timisoara, terorizata de banda lui Milutinovici jr.

10 Sep 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Marius Demian, fotbalist la Politehnica Timisoara, a fost batut in plina strada de sase indivizi. Potrivit Politiei, in scandal este implicat si Ciprian Milutinovici, mezinul fostului secretar general al PSD Timis, Eugen Milutinovici. Copiii acestuia au provocat in ultimii ani numeroase scandaluri in Timisoara. De mai bine de trei ani, baietii fostului secretar general al PSD Timis, Eugen Milutinovici, terorizeaza orasul de pe Bega, fara ca politistii banateni sa miste nici macar un deget...
TIBERIU KISS

Miercuri dimineata, Marius Demian, fotbalist la Politehnica Timisoara, a fost batut, in plina strada, in apropierea Garii de Nord, de ocupantul unui autoturism Fiat Punto, inmatriculat cu nr. TM-20-FVA. "Eram la semafor, cand in spatele meu am vazut o masina de culoare albastra. Nu stiu daca am facut vreo manevra, dar cert e ca, la un moment dat, soferul a ajuns langa mine si a inceput sa ma-njure si sa ma intrebe daca sunt smecher. Cand i-am spus sa-si vada de drum, s-a dat jos din masina si, cum aveam geamul deschis, a inceput sa ma loveasca. Am coborat si eu si asa a inceput scandalul. Ulterior, mi-am pierdut cunostinta", povesteste Marius Demian.

RUNDA A DOUA. "Faultat", fotbalistul de la "Poli" Timisoara a plecat spre cea mai apropiata sectie de politie, cu gandul de a depune reclamatie. La nici 10 minute, pe Bdul Cetatii din Timisoara, masina lui Marius Demian a fost blocata in trafic de un Volkswagen Golf, inmatriculat cu nr. TM-12-MTM. La cateva secunde dupa a aparut un Fiat. "Din Golf au coborat patru insi, iar din Fiat alti doi. M-au batut si de aceasta data mi-au dat in cap cu pumnii si picioarele. Tin minte ca printre ei era unul mai solid care avea un lant gros la gat", isi aminteste jucatorul.

DECLARATII. Intr-un final, Marius Demian a ajuns la Sectia IV Politie unde, alaturi de mama sa, a depus o reclamatie impotriva agresorilor. Dupa finalizarea declaratiilor, fotbalistul s-a deplasat la medicina legala, unde, in urma examinarilor, a primit un certificat care recomanda opt zile de ingrijiri medicale, in cazul in care nu intervin alte complicatii. "Nasul si buzele erau sparte, iar ochiul stang era aproape inchis", declara unul dintre subofiterii sectiei de politie. Dupa depunerea reclamatiei, Marius Demian a primit un telefon anonim de amenintare, in care interlocutorul il sfatuia sa o lase balta pentru ca "asa e cel mai bine".

INDICII. Dupa primele verificari, subofiterii implicati in acest caz au ajuns la concluzia ca al doilea autoturism implicat in scandal, respectiv Volkswagen Golf, apartine lui Ciprian Milutinovici, mezinul fostului secretar general al PSD Timis, Eugen Milutinovici. Evident, capul familiei a negat implicarea fiului sau in acest scandal de proportii: "Nu-mi vine sa cred. Ca tata, mi-as fi dat seama daca asa ceva s-a intamplat. Dupa cate stiu eu, masina se afla in service la acea ora, pentru schimbarea placutelor de frana. Daca s-a intamplat asa ceva, imi pare rau, dar, va spun, nu cred", a declarat Eugen Milutinovici.

ISTORIC CELEBRU. Indiferent ca ii vine sa creada sau nu, de-a lungul timpului, cei doi baieti ai fostului secretar general al PSD Timis, Ciprian si Sergiu, au provocat numeroase scandaluri de proportii in orasul de pe Bega. Poate ca cel mai de pomina scandal a fost cel in urma caruia un subofiter de politie si-a pierdut nevinovat locul de munca, fiind acuzat de Sergiu Milutinovici ca l-ar fi agresat. A urmat o alta incaierare, cu acelasi protagonist, la Restaurantul Lepa Brena din Timisoara. Fiul secretarului PSD Timis a batut doi oameni din orchestra, intrucat nu-i placea muzica sarbeasca. La Hotelul Continental Timisoara, anul trecut, chiar la ziua de nastere a mezinului, Ciprian Milutinovici, a iesit iar scandal. Directorul hotelului a fost socat sa constate ca localul a fost umplut de sange si de oglinzi sparte.

Un alt scandal de proportii s-a consumat anul acesta pe Bdul Cetatii din Timisoara, in fata unui Internet-cafe, cand fratii Milutinovici l-au agresat pe fiul colonelului de politie Emil Husariu. Asta ca sa nu mai vorbim de politisti agresati verbal in trafic sau pe la sectii de politie: "Au un limbaj suburban. Pe un coleg de-al nostru de la Sectia II Politie l-au scuipat si au zis ca se pisa pe el. Ne-a fost frica sa raportam, intrucat stiam ce a patit un coleg al nostru, care a fost dat afara. Tatal lor avea influenta mare. Am tot tacut, ca niste fraieri, pentru ca multi le-au acoperit toate magariile", a declarat, sub protectia anonimatului, un ofiter superior de la IPJ Timis.

Suspect de serviciu. Ieri, in jurul orei 14:00, la Sectia 1 Politie Timisoara s-a predat un tanar de 20 de ani, cu o greutate de vreo 50 kg, pe nume Emanuel Florin Cioranga. Acest personaj misterios a recunoscut, fara sa clipeasca, ca l-a batut pe fotbalistul Mircea Demian, pentru ca i-a taiat calea cu masina. Mai mult, "suspectul" a sustinut, in fata politistilor, ca Ciprian Milutinovici nu are nici o legatura cu scandalul, atat ca, intamplator, s-a aflat de fata la incident. "A spus ca l-a chemat pe Milutinovici jr. sa-l tracteze. Ca i s-a stricat masina chiar pe B-dul. Cetatii, pe unde trecea si fotbalistul, ramane sa stabilim. Cert e ca, acum, fotbalistul nu isi mai aduce aminte de la cine a incasat-o pe B-dul. Cetatii...", au declarat surse judiciare. De asemenea, mai trebuie spus ca acest Cioranga a mai fost implicat intr-un scandal alaturi de Milutinovici jr. anul trecut, la un Internet-cafe situat pe B-dul. Cetatii, cand, dupa o urmarire ca in filme, trupele speciale ale IPJ Timis au reusit sa-i imobilizeze. Atunci, asupra celor doi s-au gasit bate, lanturi si alte arme albe. Interesant de mentionat este faptul ca, ieri, la audieri, alaturi de Ciprian Milutinovici si Emanuel Cioranga a mai fost prezent si un alt tanar, Liviu Dascau, suspectat de agresarea ziaristului Ino Ardelean.

DISOCIERE

"Intr-adevar, cei doi tineri sunt membri PSD Timis. Daca se constata ca mezinul se face vinovat de a fi dat cu pumnii si de a fi blocat masina fotbalistului, in stil mafiot, fara doar si poate il vom exclude din partid. Am vorbit cu Toma Zaharia si mi-a promis ca trimite o echipa de la Bucuresti, pentru a nu se musamaliza problema. Avem mari probleme cu familia asta" - Ilie Sarbu, presedinte PSD Timis

  • VICTIMA. Marius Demian, atacat in plina zi de un pesedist pe care nu-l mai incape strada - foto
  • ×