x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tinerii romi, încurajaţi să se facă medici

Tinerii romi, încurajaţi să se facă medici

de Ionela Gavriliu    |    12 Apr 2011   •   14:21

Peste 500 de tineri romi vor putea beneficia de burse si pregatire gratuita la biologie, chimie si fizica pentru a putea urma o cariera in domeniul medical. Studentii romi la facultatile de medicina si farmacie sau la colegii medicale, medicii rezidenti si elevii la scoli postliceale medicale pot aplica pentru burse si mentorat in cadrul proiectului "O generatie de specialisti romi in domeniul medical”.

Pentru anul scolar 2011-2012 sunt disponibile 80 de locuri. Elevii de liceu romi, in ani terminali, se pot pregati gratuit la materiile necesare examenului de admitere la medicina, existand 200 de locuri disponibile pentru acest an. "Sper ca sansa ce li se da acestor tineri sa ajute comunitatile din care provin si sper ca medicii romi, la terminarea studiilor, sa nu plece din tara”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat.

Proiectul este derulat de Agentia de Monitorizare a Presei, Fundatia Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate si Open Society Institute si se va desfasura pana in anul 2014.

×