x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţiriac Jr - Motivarea achitării

Ţiriac Jr - Motivarea achitării

20 Mar 2009   •   00:00

Lipsa probelor în acuzare este motivul principal invocat de judecători pentru achitarea lui Ţiriac junior în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri".



Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti susţin, în motivarea dată ieri publicităţii, că dovezile depuse de anchetatori la dosar nu puteau duce la condamnarea lui Ion Alexandru Ţiriac. Pe de o parte, instanţa acuză refuzul procurorilor de a depune la dosar toate dovezile, iar, pe de altă parte, reţine ca probele incomplete mai erau şi contradictorii.

Judecătorii susţin că a fost nevoie de solicitări repetate şi de şase amânări pentru ca Parchetul să trimită instanţei şase casete cu înregistrări ale unor convorbiri telefonice. Şi aceste probe au fost într-un final inutile, deoarece anchetatorii nu au trimis şi procesele-verbale de redare a conversaţiilor, fiind imposibil pentru instanţă să identifice persoanele înregistrate.

Astfel, singurele dovezi pe care magistraţii le mai puteau lua în calcul au fost declaraţiile unor învinuiţi date în cursul urmăririi penale şi în mare parte retrase în instanţă. Ţiriac jr a fost trimis în judecată pentru deţinere de droguri în vederea consumului propriu şi de punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul de stupefiante.

×
Subiecte în articol: observator