x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toni Doboş - Starea de sănătate a fostului internaţional se ameliorează

Toni Doboş - Starea de sănătate a fostului internaţional se ameliorează

de Diana Scarlat    |    03 Sep 2008   •   00:00
Toni Doboş - Starea de sănătate a fostului internaţional se ameliorează

Anton Doboş a ieşit din comă luni seară, iar medicii care îl au în îngrijire spun că starea sănătăţii sale s-a îmbunătăţit simţitor şi deja răspunde la stimuli. Medicii sînt optimişti acum în privinţa evoluţiei fostului preşedinte al Universităţii Cluj.



Toni Doboş şi-a revenit din comă şi respiră normal, iar aseară chiar a schimbat câteva cuvinte cu soţia sa.
Doctorii afirmă că starea lui Toni Doboş s-a ameliorat, dar nu pot afirma că acesta se geste în afara oricărui pericol.
„A fost detubat aseară şi răspunde monosilabic la întrebări simple. Evoluţia este mai bună, dar nu putem spune că pericolul a trecut”, a declarat doctorului Ştefan Florian, cel care l-a operat duminică dimineaţa pe Toni Doboş.
  • Prosport.ro


Anton Doboş a ieşit din comă luni seară, iar medicii care îl au în îngrijire spun că starea sănătăţii sale s-a îmbunătăţit simţitor şi deja răspunde la stimuli. Medicii sînt optimişti acum în privinţa evoluţiei fostului preşedinte al Universităţii Cluj.


Toni Doboş va rămîne totuşi la terapie intensivă, racordat la aparatele de respirat. După accidentul din noaptea de sîmbătă spre duminică, fostul fotbalist Anton Doboş a fost internat la clinica de Neurochirurgie de la Cluj, unde a fost operat la cap duminică dimineaţă. Iniţial, medicii îi dădeau şanse minime de supravieţuire şi se vorbea despre un eventual transfer al fostului internaţional la o clinică de specialitate de la Viena. În cele din urmă, după două zile de la operaţia la cap, Toni Doboş a ieşit din comă, iar medicii au încredere în posibilitatea sa de recuperare. Se exclude deocamdată transferul pacientului la o clinică din străinătate, deoarece astfel i s-ar putea agrava starea.  


ÎN AŞTEPTARE. Fostul internaţional va rămîne în continuare la clinica de Neurochirurgie de la Cluj. Încă nu se poate spune cu certitudine că pericolul a trecut, dar familia şi prietenii speră ca Toni Doboş să-şi revină şi mizează pe rezistenţa organismului său. “Avem încredere că are un organism rezistent şi se va recupera. Tot ce pot să spun acum e că avem speranţe, pentru că medicii ne-au anunţat că starea sa e din ce în ce mai bună”, ne-a spus ieri Daniel Prodan, fostul său coechipier de la Steaua şi de la echipa naţională, care a aşteptat două zile vestea bună, în faţa clinicii, alături de alţi prieteni ai fostului internaţional. Apropiaţii fostului preşedinte al “U” Cluj au mers la clinica unde acesta a fost operat, pentru a-l susţine, însă nimeni nu a avut acces în salonul acestuia, cu excepţia soţiei sale, Georgiana Doboş. Rudele şi prietenii îi sînt în continuare alături.


Accident la 300 de metri de casă

În momentul accidentului, Toni Doboş venea dinspre Mureş. La intrarea în Cluj, fostul internaţional a adormit, a ajuns pe contrasens şi a intrat cu maşina într-o betonieră parcată regulamentar pe marginea drumului, la numai 300 de metri distanţă de locuinţa sa. Fostul fotbalist nu purta centura de siguranţă. A fost preluat imediat de medicii SMURD, iar medicii echipei de intervenţie spun că nu părea grav rănit. Chiar ar fi apucat să schimbe cîteva vorbe cu cei care anchetau accidentul. A fost dus la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean, însă după cîteva ore a leşinat şi a intrat în comă. A fost transferat la Neurochirugie, unde i s-a descoperit un hematom la cap. Medicii au hotărît să-l opereze de urgenţă duminică dimineaţă.

×