x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toni Greblă, URMĂRIT PENAL. Judecătorul CCR este acuzat de trafic de influenţă

Toni Greblă, URMĂRIT PENAL. Judecătorul CCR este acuzat de trafic de influenţă

22 Ian 2015   •   09:00
Toni Greblă, URMĂRIT PENAL. Judecătorul CCR este acuzat de trafic de influenţă
UPDATE 11:06 - Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de judecătorul CCR Toni Greblă. Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "Toni Greblă, senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională) şi ulterior judecător la Curtea Constituţională" este acuzat de "trafic de influenţă, în formă continuată, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)".

Citeşte COMUNICATUL DNA


UPDATE 09:38
- Judecătorul CCR Toni Greblă a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu a luat niciodată mită.

"Mi-au fost aduse la cunoştinţă nişte acivităţi pe care le-au desfăşurat nişte rude de-ale mele. Eu nu am luat nicioadată bani pentru activităţile pe care le-am desfăşurat. Prezenţa mea aici nu are nicio legătură cu activitatea mea de la CCR. Sunt lucruri vechi pe care nu pot să vi le dezvălui acum", a declarat Toni Greblă la ieşirea de la audieri.

El a negat acuzaţiile vehiculate, potrivit cărora ar fi primit telefoane, rochii şi service pentru un autoturism. În schimb, a admis că Ion Bîrcină este finul său, dar a subliniat că nu l-a protejat niciodată în afaceri.
..................................................

Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională a României, a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori. "Nu am nicio afacere privată. Nu stiu de ce am fost adus", a declarat Toni Greblă la sosirea la DNA.

Surse judiciare au declarat că judecătorul CCR a fost adus la DNA pentru a fi audiat într-un dosar în care există suspiciuni că ar fi săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă.

Toni Greblă este acuzat că în perioada 2010-2015 a pretins şi primit de la Ion Bîrcină, finul judecătorului CCR, foloase necuvenite în schimbul promisiunii de a interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte în folosul firmelor controlate de acesta, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele citate susţin că Toni Greblă, aflat în exercitarea funcţiei de senator şi ulterior judecător la Curtea Constituţională, a pretins şi primit următoarele foloase: folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru autoturismul marca BMW Serie 5 (înmatriculat succesiv pe mai multe firme controlate de Bîrcină), în echivalent de peste 56.000 euro, folosinţa gratuită a unui post telefonic înregistrat pe o firmă, suma de 1.200 lei, echivalentul a două rochii de damă, cadou pentru soţia sa, şi în octombrie 2012 materiale electorale pentru campania electorală privind alegerile parlamentare.

Aceleaşi surse au menţionat că foloasele necuvenite au fost primite în schimbul promisiunii de a interveni şi determina diferiţi funcţionari să favorizeze firmele controlate de Ion Bîrcină cu interese în domenii precum energie, transport, fier vechi.

Fostul senator PSD Toni Greblaă a fost numit în decembrie 2013 judecător la Curtea Constituţională a României.

Toni Greblă este de profesie avocat şi a fost de-a lungul timpului preşedinte al Comisiei juridice din Senat, iar apoi membru în această comisie.


×
Subiecte în articol: toni grebla