x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Care este țara europeană cu cei mai mulți muncitori străini

Care este țara europeană cu cei mai mulți muncitori străini

11 Oct 2012   •   12:19
Care este țara europeană cu cei mai mulți muncitori străini
Sursa foto: Workers dismantle a Euro sculpture in front of a terminal at the Frankfurt, Germany, international airport, 16 August 2012. The sculpture is an exact copy of the one standing in front of the European Central Bank (ECB) in downtown Frankfurt and was made a

Țara europeană cu cei mai mulți muncitori străini, în cifre absolute, este Germania - cu peste 6,35 milioane de angajați migranți.
Dar Econtext a realizat un Top al atractivității țărilor europene pentru muncitori străini, realizat prin raportarea numărului acestora (al muncitorilor străini) la totalul forței de muncă din țara respectivă.
În acest Top, lider detașat este Luxemburg, cu 45,3% muncitori străini. La mare distanță, urmează Cipru - 12,9%, Irlanda - 10%, Belgia - 6,8%. 
Germania ocupă abia locul al optulea, cu 3,7%.
Deloc surprinzător, România este în coada clasamentului, cu doar 0,1%, alături de Lituania, Polonia, Slovacia și Slovenia, mai puțin atractivă fiind doar piața forței de muncă a vecinilor bulgari (0,01%). Singura supriză ar fi clasarea destul de bună a Greciei (locul 13, cu 1,7%).

Vezi aici topul complet al statelor europene din punctul de vedere al prezenței muncitorilor străini.

×