x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tot mai mulţi români îşi cumpără pistoale!

Tot mai mulţi români îşi cumpără pistoale!

26 Feb 2011   •   12:07
Tot mai mulţi români îşi cumpără pistoale!

153791-pistoale.jpgPentru siguranţa personală. Sau, cel puţin, aşa susţin aceştia. Speriaţi, sau nu, de înmulţirea infracţiunilor, atât bărbaţii, cât şi femeile trec din ce în ce mai des pragul magazinelor de arme. Anul trecut, a crescut cu 16.000 numărul deţinătorilor de arme, la noi în ţară. Clienţii ştiu exact ce vor, nu vin la întâmplare. Unii sunt dispuşi să lase şi câteva sute bune de lei , dar să plece cu dispozitivul de autopărare la pachet.

Legea spune că dacă ai peste 18 ani, eşti apt din punct de vedere psihic, nu ai fost niciodată condamnat şi te simti în pericol, poţi purta o armă neletală.

Preţul unei arme pentru auto -apărare porneşte de la 550 de lei şi ajunge până la 2.100 de lei. La preţul pistolului se adaugă şi cel al cartuşelor care costă între 2 şi 5 lei bucata.

În România există peste 200.000 de arme. Dintre acestea jumătate sunt letale, în mare parte fiind vorba despre arme de vânătoare. Permisele de port armă sunt, însă, de două ori mai puţine. Explicaţia este simplă: un român deţine, de obicei, două sau chiar trei arme pe acelaşi permis.

Ca şi exemplu negativ, focuri de armă au fost trase, sâmbătă dimineaţă, în centrul Capitalei.  Doi bărbaţi s-au luat la ceartă şi, la un moment dat, unul dintre aceştia a scos un pistol neletal şi a tras.
Bărbatul împuşcat a ajuns la spital, împuşcat în... deget. Cel care a tras a fost prins şi a fost dus la audieri. (antena3.ro)

×