x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic îngreunat pe mai multe străzi din Capitală, din cauza poleiului

Trafic îngreunat pe mai multe străzi din Capitală, din cauza poleiului

16 Dec 2010   •   19:33

UPDATE: Primarul Capitalei a convocat comandamentul de deszăpezire

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, joi, de la ora 23.00, comandamentul de deszăpezire, în condiţiile în care meteorologii au anunţat ninsoare şi ger în Bucureşti.

Comandamentul de deszăpezire şi combatere a poleiului în Capitală a fost convocat de primarul Sorin Oprescu la ora 23.00, la sediul municipalităţii.

Edilul şef al Capitalei a cerut, joi după-amiază, operatorilor de salubrizare responsabili cu deszăpezirea să intre în stare de alertă.

"Astfel, operatorii au început efectuarea de tratament preventiv cu antiderapant, cu precădere în zona pantelor, rampelor, podurilor, în apropierea gurilor de metrou şi a staţiilor RATB", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

După ce vor împrăştia pe străzi materiale antiderapante, utilajele se vor retrage în punctele fixe stabilite, de unde vor interveni pentru deszăpezire şi prevenirea formării poleiului.

Utilajele de deszăpezire ale firmelor de salubrizare sunt pregătite să intervină în Capitală din 22 de puncte. Astfel, în Sectorul 1 al Capitalei, utilajele firmei Romprest vor pleca din patru puncte, respectiv Piaţa Victoriei, Piaţa Presei, Piaţa Chibrit şi Pasajul Băneasa, iar în Sectorul 2, societatea Supercom va acţiona cu utilajele din şase puncte - Podul Pipera, Podul Fundeni, Podul Europa, rondul de la Bucur Obor, Pantelimon - capătul tramvaiului 14 şi rondul de la Doamna Ghica.

De asemenea, în Sectorul 3, firma Rosal va trimite utilajele pe străzi din patru puncte - Universitate-Bulevardul I.C. Brătianu, rondul de la Alba-Iulia, rondul de la Baba Novac, zona Râmnicu Vâlcea - Râmnicu Sărat, iar în zona Bulevardului Energeticienilor (capătul RATB) va acţiona un utilaj al ADP.

În Sectorul 4, firma Rebu va acţiona pentru prevenirea formării poleiului din trei puncte - de la Mitropolie-capătul tramvaiului 32, Bulevardul Gheorghe Şincai-intrarea în Parcul Tineretului şi zona Şoseaua Olteniţei - Bulevardul Constantin Brâncoveanu. În Sectorul 6, firma Urban va scoate utilajele pe străzi din patru puncte - zona Şoseaua Virtuţii-Splaiul Independenţei, Piaţa Leu, Cora Lujerului şi Drumul Taberei-ceas.

Bucureştenii pot primi ceai sau supă caldă în cantinele municipalităţii din strada Sfântul Constantin nr. 8, Calea Grivitei nr. 216, strada Agricultori nr. 44, Bulevardul Dacia nr. 196 şi Calea Ferentari nr. 91.

Totodată, în Calea Şerban Vodă 164-168 şi în Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucureşti oamenii străzii vor primi îngrijiri şi mâncare caldă.

Bucureştenii care văd pe străzi oameni fără adăpost sunt rugaţi să sesizeze autorităţile la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Poliţiei Rutiere, se circulă cu dificultate pe Calea 13 Septembrie, Calea Şerban Vodă, în zona dinspre Bulevardul Naţiunile Unite spre Bulevardul Unirii.

Traficul este îngreunat şi pe şoselele Colentina, Fundeni şi Mihai Bravu, precum şi în zona Răzoare.

De asemenea, s-a format polei pe Bulevardul Timişoara, în zona pasajelor Muncii şi Fundeni, la Academia Militară, la Autogara Filaret, în zona Cotroceni, la Izvor şi pe Podul Grant.

×