x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic restricţionat pe E 581. 50 de TIR-uri, blocate în Vama Albiţa

Trafic restricţionat pe E 581. 50 de TIR-uri, blocate în Vama Albiţa

20 Dec 2012   •   16:32
Trafic restricţionat pe E 581. 50 de TIR-uri, blocate în Vama Albiţa

Peste 50 de autotrenuri, majoritatea din Republica Moldova, sunt blocate, joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, în condiţiile în care din cauza viscolului a fost introdusă restricţie de circulaţie pentru traficul greu pe drumul european E581, între vamă şi municipiul Huşi.

Autorităţile vasluiene au introdus din nou, joi după-amaiză, restricţii de circulaţie pentru traficul greu pe drumul european E581, pe un sector de 15 kilometri, între municipiul Huşi şi Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. În aceste condiţii, peste 50 de autotrenuri, majoritatea din Republica Moldova, au rămas blocate în terminalul de mărfuri al vămii vasluiene, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină pe drumul european.

"Autotrenurile vor rămâne blocate în punctul de trecere a frontierei până când condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi, astfel încât să poată fi redeschisă circulaţia şi pentru traficul greu. În ceea ce priveşte autotrenurile care vin dinspre sudul ţării, acestea sunt preluate de utilajele de deszăpezire din municipiul Huşi şi duse până în Vama Albiţa pentru a nu crea blocaje", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea, potrivit Realitatea TV.

În judeţul Vaslui, joi după-amiază sunt închise din cauza zăpezii trei drumuri naţionale, respectiv DN 24A Murgeni - Fălciu, DN26 Murgeni-Blăgeşti, spre judeţul Galaţi, şi DN 11A Bârlad - Podu Turcului, spre judeţul Bacău, şi opt drumuri judeţene. De asemenea, şapte localităţi sunt nealimentate cu energie electrică, trei dintre ele fiind în această situaţie de patru zile.




×