x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficant de arme prins în flagrant la Slobozia

Traficant de arme prins în flagrant la Slobozia

08 Aug 2009   •   00:00

Un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din Urziceni, a fost trimis în judecată pentru contrabandă calificată, uz de armă letală, fără drept, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă, la marginea unei păduri de la ieşirea din Slobozia, două arme de vânătoare cu alice şi 42 de cartuşe contra sumei de 800 de euro.



În urmă cu aproximativ o săptămână, inculpatul s-a întâlnit cu aşa-zisul cumpărător, căruia i-a propus să îi vândă cele două arme, pe care susţinea că le-a procurat din Spania, cu intenţia de a le comercializa în România. "După ce, în mai multe rânduri, s-au întâlnit pentru a negocia, în cursul zilei de vineri cei doi au stabilit să efectueze tranzacţia, deplasându-se în pădurea de la ieşirea din municipiul Slobozia pentru testarea armelor, ocazie cu care "vânzătorul" a efectuat un foc în plan vertical, fiind prins în flagrant de poliţişti", a precizat, sâmbătă, subinspector Daniela Salaoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa. Tânărul, cercetat anterior într-o cauză similară, a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Armele de vânătoare şi muniţia au fost ridicate în vederea confiscării, urmând să fie supuse unei expertize balistice şi tehnico - ştiinţifice, în vederea stabilirii provenienţei, stării de funcţionare, respectiv a stării active a acestora.

Flagrantul a fost organizat în baza unei combinaţii informativ - operative, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Ialomiţa, de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în colaborare cu luptătorii Detaşamentului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă.

×
Subiecte în articol: observator