x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficanti periculosi cercetati in libertate

Traficanti periculosi cercetati in libertate

03 Iun 2004   •   00:00

Una dintre cele mai active grupari de traficanti de heroina din Capitala a fost pusa in libertate de judecatori, dupa ce politistii de la Crima Organizata si procurorii au prins in flagrant mai multi traficanti si distribuitori.

Este vorba despre o retea condusa de Sandu Iosif (42 de ani) zis "Nicu Cantaroi", retinut in urma unei descinderi a politistilor in Strada Cp. Vasile Moanga, din Sectorul 6. La descindere, oamenii legii au gasit 78 de comprimate de metadona, sase seringi folosite si patru fiole sparte, toate prezentand urme de heroina, precum si 4 milioane de lei.

Condamnare recuzata

"Din Strada Moanga am plecat in cartierul Ferentari, unde am descins in imobilul cu numarul 3 din Strada Vedea. Si aici am capturat cativa membrii ai retelei. Tot neamuri si cumetri de-ai lui "Nicu Cantaroi", ne-au declarat anchetatorii. La perchezitie au fost gasite si aici sase seringi folosite, cu urme de heroina. Infractorii au fost retinuti si prezentati procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, care au dispus impotriva lor urmarirea penala pentru trafic si consum de stupefiante. Instanta insa a decis judecarea lor in stare de libertate. De retinut este faptul ca "Nicu Cantaroi" a mai fost depistat in luna februarie a anului trecut, impreuna cu fratele sau Lica Iosif, in timp ce vindeau droguri pe strada. Atunci, procurorii Curtii de Apel Bucuresti au dispus arestarea lor preventiva. Acestia au fost tinuti in arest pana in luna iulie 2003, cand au fost pusi in libertate. Mai mult, dosarul s-a judecat cu cei in cauza in libertate, fiind condamnati la cate 10 ani de inchisoare de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti, sentinta ce nu a ramas definitiva, in prezent fiind recuzata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator