x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficul către Bucureşti, îngreunat pe DN1, DN1A, DN73, DN2 şi pe autostrada Bucureşti - Piteşti

Traficul către Bucureşti, îngreunat pe DN1, DN1A, DN73, DN2 şi pe autostrada Bucureşti - Piteşti

02 Ian 2011   •   14:13
Traficul către Bucureşti, îngreunat pe DN1, DN1A, DN73, DN2 şi pe autostrada Bucureşti - Piteşti
144759-dn1.jpg

Pe DN 1, traficul rutier dinspre Braşov spre Valea Prahovei a fost deviat pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, din cauza aglomeraţiei.

În afară de Drumul Naţional 1, traficul rutier către Bucureşti este aglomerat şi pe DN1A Cheia - Ploieşti, dar şi pe DN73 Braşov - Piteşti, a precizat Centrul Infotrafic.

De asemenea, traficul este aglomerat şi pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, precum şi pe DN2 Bucureşti - Urziceni.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să mărească distanţa în mers între maşini şi să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană de autovehicule, pentru evitarea unor tamponări în lanţ.

În cazul se vor forma blocaje în localităţile din apropierea Bucureştiului, traficul va fi deviat, şoferii fiind direcţionaţi pe şoseaua de centură spre intrări în Capitală mai puţin aglomerate.

"Dacă se vor aglomera intrările, circulaţia se va devia de la Otopeni pe Şoseaua de Centură a Capitalei, spre intrări mai puţin folosite", a declarat reprezentantul Centrului Infotrafic Paul Ulieru.

Ulieru a precizat că măsura a fost propusă de conducerea Brigăzii de Poliţie Rutieră din Bucureşti şi va fi luată "numai dacă situaţia o va cere".

Soluţia poate fi aplicată după ce Şoseaua de Centură din zona Otopeni a fost recent lărgită la patru benzi.

Pe DN1, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate de duminică după-amiază, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei formându-se coloane de maşini pe ambele sensuri de mers. Poliţiştii de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier Sinaia anunţau că circulaţia rutieră se desfăşoară în coloană în zona staţiunilor Sinaia şi Buşteni.

Poliţiştii le-au recomandat şoferilor care pleacă din zona Bran-Moeciu să circule pe DN73 Braşov - Piteşti, apoi pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, întrucât în Predeal, la intersecţia DN73A (Râşnov - Predeal) cu DN1, traficul se desfăşoară cu mare dificultate.

Drumul Naţional 1 a fost extrem de aglomerat întreaga săptămână, în condiţiile în care mii de turişti au petrecut Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei. Potrivit Poliţiştilor de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului, singura zi în care traficul a fost lejer în zona staţiunilor a fost sâmbătă, 1 ianuarie, când s-au înregistrat valori de trafic mai mici decât într-o zi normală de sâmbătă.

×