x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedia de la Mihailesti - Jurnalistii morti, comemorati de Ziua Presei

Tragedia de la Mihailesti - Jurnalistii morti, comemorati de Ziua Presei

03 Mai 2005   •   00:00

Ziua Mondiala a Libertatii Presei a insemnat pentru Buzau comemorarea celor doi jurnalisti morti in tragedia de la Mihailesti, precum si un moment de rugaciune pentru soarta celor trei jurnalisti rapiti in Irak in urma cu mai bine de cinci saptamani.

VICTIME. Reporterul Elena Popescu si cameramanul Ionut Barbu de la Antena 1 au murit in explozia de acum un an
La aproape un an de la disparitia reporterului Elena Popescu si a cameramanului Ionut Barbu, autoritatile locale au decis ca doua strazi sa le poarte numele .

GANDURI. "In memoria celor doi ziaristi morti la Mihailesti, Directia pentru cultura va institui un premiu pentru jurnalism "Elena Popescu si Ionut Barbu"", a declarat seful Directiei pentru cultura Buzau, Calin Ghetu, cu prilejul manifestarilor dedicate Zilei Mondiale a Libertatii Presei. Ghetu a anuntat de asemenea ca cei doi ziaristi vor fi comemorati si la 24 mai, la implinirea unui an de la tragicul eveniment. "De asemenea, suntem cu sufletul si cu gandul la o alta ziarista din Buzau, Marie-Jeanne Ion, precum si la colegii sai, Sorin si Ovidiu", a incheiat Ghetu.

ACCIDENT FATAL. In dimineata zilei de 24 mai 2004 un camion incarcat cu azotat de amoniu se rasturna, din motive inca necunoscute, in santul de pe marginea DN 2. In cateva zeci de secunde cabina masinii a fost cuprinsa de flacari, care s-au intins apoi spre incarcatura. Pompierii abia isi desfaceau furtunele cand jurnalistii Elena si Ionut au ajuns la locul accidentului si au inceput sa filmeze. Apoi, in cateva secunde, explozia azotatului de amoniu a maturat totul in jur.

Si-au pierdut viata 18 persoane, au fost grav ranite 13 si au fost avariate zeci de case. Dupa luni de cercetari, procurorii au dispus trimiterea in judecata a reprezentantilor firmei de transport pentru ucidere din culpa. Cazul se afla pe rolul Judecatoriei Focsani. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator