x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie in Masivul Piatra Craiului. Un turist din Republica Moldova a murit, după ce a căzut într-o prăpastie

Tragedie in Masivul Piatra Craiului. Un turist din Republica Moldova a murit, după ce a căzut într-o prăpastie

30 Noi 2015   •   17:00
Tragedie in Masivul Piatra Craiului. Un turist din Republica Moldova a murit, după ce a căzut într-o prăpastie

Un turist din Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani, a decedat duminică seara în Masivul Piatra Craiului, în zona Padina Închisă după ce a căzut într-o prăpastie mai bine de 300 de metri, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă.

Potrivit sursei citate, turistul din Republica Moldova se afla într-un grup de şase persoane, cazate la Braşov. Ei au urcat în Masivul Piatra Craiului, total neechipaţi pentru asemenea drumeţii.

"Au urcat de la cabana Plaiul Foii pe Valea Urşilor - Refugiul Diana - Brâna Caprelor. La Brâna Caprelor există o traversare pe o pantă foarte înclinată, unde a vrut să se întoarcă, el fiind primul în fruntea celor şase prieteni cu care venise. A fost momentul în care a alunecat, iar din cauza greutăţii lui de circa 90 de kg a rupt în cădere o bucată din zăpadă, după care a alunecat mai bine de 300 de metri printre stânci în Padina Închisă. Nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire, având traumatisme serioase la cap şi la coloană. Împreună cu opt colegi de la Salvamont Zărneşti l-am recuperat şi l-am transportat aseară după ora 21,00 la morga din Zărneşti pentru necropsie", a precizat şeful Salvamont Zărneşti.

Sursa citată a mai precizat că încă de duminică seara au fost informaţi despre tragicul eveniment şi familia victimei, dar şi consulul ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.

Şeful Salvamont Zărneşti îi atenţionează pe turiştii care vor să vină în Masivul Piatra Craiului să evite deplasările care trec de cota 1.500 de metri spre creasta masivului.

"Traseele peste 1.500 de metri nu mai sunt de abordat în această perioadă. Pe latura de Nord-Vest să evite deplasarea peste 1.500 de metri, iar pe latura de Sud-Est să ajungă până la Cabana Curmătura şi Refugiul Grind, după care să se întoarcă. Este zăpadă, strat de gheaţă şi este foarte periculos. În acest an am avut cinci turişti decedaţi în Masivul Piatra Craiului, cu tot cu turistul din Republica Moldova. Este foarte mult", a mai afirmat Ioan Pivodă.

El îi sfătuieşte pe turişti să ceară informaţii de la Salvamont înainte de a se deplasa pe munte, pentru orice traseu, şi să se echipeze corespunzător pentru a evita accidentele.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: tragedie piatra craiului padina turist deces