x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în Ungaria: Cinci români au murit după ce un autocar s-a ciocnit cu un TIR slovac.

Tragedie în Ungaria: Cinci români au murit după ce un autocar s-a ciocnit cu un TIR slovac.

21 Iun 2011   •   05:41
Tragedie în Ungaria: Cinci români au murit după ce un autocar s-a ciocnit cu un TIR slovac.

Cinci cetateni romani si soferul unui TIR slovac si-au pierdut viata in aceasta dimineata, in urma unui accident petrecut in Ungaria. Alti 22 de romani au fost raniti, fiind transportati la spital, a declarat atasatul de interne al Romaniei la Budapesta, Ion Bente.

Accidentul s-a produs la ora locala 4.50 (5.50 ora Romaniei), in Ungaria, in apropiere de granita cu Slovenia, cand un autocar apartinand firmei Atlassib a intrat in coliziune cu un TIR inmatriculat in Slovacia.

Citeste si Director Atlassib: Starea tehnica a autocarului implicat in accidentul din Ungaria era buna

Autocarul efectua o cursa pe relatia Romania- Spania, avand la bord 40 de persoane.

Reprezentantii MAE anuntasera, initial, ca autocarul venea din Italia catre Romania, ulterior revenind si precizand ca autocarul se indrepta catre Spania.

La randul sau, directorul Atlassib, Daniel Micu, a declarat pentru Mediafax ca autocarul se indrepta catre Spania si transporta pasageri din toate orasele mari din Romania.

"Autocarul a iesit aseara (luni - n.r.) din tara pe la Arad si se indrepta catre Spania. De la Bucuresti pana la Arad autocarul a preluat pasageri din toate marile orase", a declarat Micu.

In urma impactului, si-au pierdut viata doi soferi romani si doi pasageri ai autocarului romanesc, precum si soferul TIR-ului.

VEZI VIDEO AICI

Au fost ranite 22 de persoane din autocarul romanesc, care au fost transportate la spitalul din localitatea Nagykanizsa, urmand ca in functie de gravitatea leziunilor sa se decida daca raman la aceasta unitate medicala sau daca sunt transferate la alte spitale.

Oficiali din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta au plecat spre locul accidentului, pentru a acorda asistenta consulara.

×