x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIE la Iaşi: Un elev olimpic s-a spânzurat! "Avea o minte sclipitoare şi mereu de nota zece"

TRAGEDIE la Iaşi: Un elev olimpic s-a spânzurat! "Avea o minte sclipitoare şi mereu de nota zece"

17 Oct 2013   •   13:47
TRAGEDIE la Iaşi: Un elev olimpic s-a spânzurat! "Avea o minte sclipitoare şi mereu de nota zece"
Sursa foto: bzi.ro

Un băiat de 14 ani din Iaşi a fost găsit spânzurat de către tatăl său. Robert Ciobanu era elev la Liceul Teoretic "Grigore Moisil". Anchetatorii nu au găsit niciun bilet de adio prin care sinuciderea sa să fie motivată, scrie bzi.ro.

Medicii de la SMURD l-au resuscitat mai bine de jumatate de ora, insa eforturile au fost zadarnice si s-a declarat decesul. "S-a intocmit dosar penal de moarte suspecta si s-a dispus efectuarea necropsiei", a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Baiatul nu a lasat niciun bilet de adio in urma sa. Trupul neinsufletit a fost dus la Institutul de Medicina Legala Iasi.

Robert Ciobanu a fost un elev exceptional, dovada stand si distinctiile obtinute la diferite olimpiade de informatica. scrie bzi.ro. Robert a obtinut doua medalii de argint la Olimpiada Nationala de Informatica si locul I la competitia "Urmasii lui Moisil".

Băiatul s-a transferat anul trecut de la Racovita la Liceul Teoretic Grigore Moisil.

"Este mai mult decat o tragedie si nimic nu poate exprima in cuvinte ce s-a intamplat. Eu l-am avut pe Robert elev la clasa. Acesta avea o minte sclipitoare si mereu de nota zece. Niciodata nu s-a constatat ca ar fi avut probleme si avea un comportament absolut normal. Mama acestuia, cadru didactic la unitatea noastra, este si dumnei o persoana deosebita, care se intelege foarte bine cu elevii si lucreaza deosebit cu acestia. Sunt convinsa ca si acasa, in familie (minorul care s-a sinucis mai avea o sora in clasa I - n.r.) avea un comportament asemanator. Baiatul era pasionat de informatica, cu rezultate deosebite. Nu ne putem reveni noi, intreg colectivul institutiei, dupa aflarea acestei vesti", a declarat prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului Emil Racovita.

Colegii şi profesorii au declarat că Robert Ciobanu a avut un comportament cat se poate de obisnuit cu o zi inainte de a-si pune capat zilelor. Din spusele celor care au vorbit ultima oara cu el, Robert a fost foarte vesel la scoala, mai ales ca la ultima ora, cea de matematica, a reusit sa rezolve doua probleme dificile.

"Suntem consternati de aceasta tragedie. Parintii sunt distrusi. Nu ne putem explica ceea ce s-a intamplat si a provocat gestul tanarului. Ieri, cand a plecat de la scoala, a fost foarte vesel si deja este incorect ca unii acuza faptul ca gestul ar fi fost provocat de familie", a declarat Carmen Losonczy, directorul colegiului de informatica.

×