x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au fost desemnaţi prin tragere la sorţi judecătorii din BEC pentru alegerile parlamentare

Au fost desemnaţi prin tragere la sorţi judecătorii din BEC pentru alegerile parlamentare

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2024   •   14:00
Au fost desemnaţi prin tragere la sorţi judecătorii din BEC pentru alegerile parlamentare

Instanţa supremă i-a desemnat, miercuri, prin tragere la sorţi, pe cei cinci judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 1 decembrie.

Au fost traşi la sorţi trei judecători de la secţiile civile, unul de la Secţia penală şi un magistrat de la Secţia contencios:

* Dorina Zeca - Secţia I Civilă;

* Irina Alexandra Boldea - Secţia I Civilă;

* Alina Oana Surdu - Secţia a II-a Civilă;

* Adrian Glugă - Secţia Penală;

* Bogdan Cristea - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Potrivit art. 2 alin (4) din OUG nr. 21/2024, în termen de 24 de ore de la alegerea preşedintelui său, Biroul Electoral Central se completează cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic şi al fiecărei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale prevăzute la alin.(2) lit. c), d) şi e), iar în termen de 48 de ore de la rămânerea definitivă a candidaturilor, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic şi al fiecărei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, altele decât cele prevăzute la alin. (2) lit. c), d) şi e), în limita numărului de membri prevăzut la alin. (2).

AGERPRES

×