x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu: A fost semnat tratatul de extrădare cu Siria

Traian Băsescu: A fost semnat tratatul de extrădare cu Siria

11 Noi 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, astăzi, după prânzul luat cu preşedintele sirian, că tratatul de extrădare dintre România şi Siria a fost semnat miercuri seară. Şeful statului s-a arătat surprins că biroul de presă al Administraţiei Prezidenţiale nu a dat încă un comunicat de presă în acest sens.



La câteva minute de la anunţ, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a fost postat comunicatul care anunţă semnarea tratatului. În baza acestui document Omar Hayssam ar putea fi adus în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

"A fost semnat tratatul, n-aţi dat comunicatul încă? a fost semnat aseară între dineu şi concert", a declarat Traian Băsescu la ieşirea din restaurantul în care a luat prânzul cu preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad.

La scurt timp, biroul de presă al Administraţiei Prezidenţiale a anunţat acelaşi lucru pe site-ul presidency.ro, anunţă Antena3.

"Ca urmare a finalizării discuţiilor la nivel tehnic, în cursul serii de miercuri, 10 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, ministrul Justiţiei al Guvernului României, Cătălin Predoiu şi ministrul de Externe al Republicii Arabe Siriene, Walid Al-Moalem, au semnat Tratatul între România şi Republica Arabă Siriană privind extrădarea.

Cele două părţi continuă discuţiile în vederea semnării şi a altor documente importante pentru dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale, în domenii precum infrastructură, turism, aviaţie civilă, transport maritim, servicii medicale de urgenţă", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

×
Subiecte în articol: observator