x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu anunţă noi reduceri de salarii şi pensii în 2013. Live text

Traian Băsescu anunţă noi reduceri de salarii şi pensii în 2013. Live text

11 Dec 2011   •   13:09
Traian Băsescu anunţă noi reduceri de salarii şi pensii în 2013. Live text

Presedintele Traian Basescu vorbeste in direct, de la Palatul Cotroceni, despre concluziile summit-ului de la Bruxelles.

Update 16.15. Basescu: Deciziile luate au transformat Uniunea Europeana intr-un urias santier. Vom avea nu doar o uniune monetara, ci si una fiscala si economica.

Update 16.30. Basescu: Am convenit cu premierul sa avem deficit de 0% chiar din 2013 si nu din 2015. Stiu ca e criticabil sa reduci deficitul pe timp de criza, dar e preferabil imprumuturilor contractate la dobanzi mari. Se va trece la o reducere a imprumuturilor, cu toate costurile specifice, chiar cu reduceri de salarii si pensii.

Update 16.45. Basescu: Eu mi-am asumat, ca sef de stat, adoptarea acestui pact. Daca Parlamentul va avea o alta abordare, este problema lui.

Update 16.47. Basescu: Romania trebuie sa imprumute, in 2012, 16 miliarde de euro, pentru plata datoriilor pe termen scurt rostogolite din 2007 incoace.

Update 16.55. Basescu: Cei care au spus ca pactul poate fi adoptat prin lege se inseala. Trebuie modificata Constitutia.

Update. 16.57. Basescu: Bugetul pe 2012 ramane asa, nu este modificat de pactul fiscal.

Update. 17.00. Basescu: Nu vom avea o fiscalitate unica in UE, doar parametri bugetari unitari.

Update. 17.02. Basescu: Am fost cel mai preocupat lider dintre cei ai statelor non-euro ca si Romania sa aiba acces in pact. Nu a fost deloc usor.

Presedintele a inceput spunand ca a remarcat cum s-au pozitionat partidele politice fata de concluziile Summit-ului de la Bruxelles. A anuntat ca va comenta aceste aspecte in partea de intrebari a conferintei de presa.

Basescu sustine un discurs liber, bazat pe notite in care si-a punctat principalele subiecte pe care doreste sa le abordeze. Si-a inceput discursul cu explicatii legate de istoria evolutiei zonei euro, care a condus la situatia prezenta, cu necesitatea adoptarii masurilor anuntate la finalul saptamanii trecute.

Stire in curs de actualizare.

×