x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu i-a trimis un mesaj de condoleanţe preşedintelui Franţei, după accidentul feroviar de vineri

Traian Băsescu i-a trimis un mesaj de condoleanţe preşedintelui Franţei, după accidentul feroviar de vineri

13 Iul 2013   •   14:01
Traian Băsescu i-a trimis un mesaj de condoleanţe preşedintelui Franţei, după accidentul feroviar de vineri

Preşedintele Traian Băsescu a transmis sâmbătă un mesaj omologului francez, Francois Hollande, ca urmare a gravului accident feroviar petrecut vineri seară în apropiere de Paris, soldat cu cel puţin şase persoane decedate, iar alte 30 rănite.

Mesajul preşedintelui Băsescu:

„Stimate domnule Preşedinte,

Am aflat cu profundă tristeţe vestea referitoare la gravul accident feroviar petrecut în apropiere de Paris. Sunt îndurerat pentru pierderile de vieţi omeneşti şi îmi exprim speranţa că operaţiunile de salvare a celor care au avut de suferit în această tragedie de proporţii vor avea un rezultat pozitiv.

Doresc să transmit, în numele meu şi al poporului român, sincere sentimente de compasiune şi solidaritatea noastră în aceste momente dificile pentru dumneavoastră şi pentru familiile victimelor".


Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite în accidentul feroviar produs vineri în apropiere de Paris, conform unui bilanţ provizoriu anunţat de ministrul de Interne, Manuel Valls.

Trenul, care circula între Paris şi Limoges, avea la bord 370 de persoane. Deraierea s-a produs în gara din localitatea Brétigny-sur-Orge, la sud de Paris. Şase vagoane s-au desprins de restul garniturii şi au deraiat.

Douăsprezece persoane au fost grav rănite, iar nouă dintre acestea sunt în stare critică, relatează AFP.

Accidentul feroviar a fost cauzat probabil de o defecţiune produsă la un macaz, conform concluziilor preliminare ale anchetei, anunţate de SNCF.×