x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu, Interviu la BBC în 2005: "Şi pentru preşedinţii celor două Camere trebuie să existe procedură de revocare"

Traian Băsescu, Interviu la BBC în 2005: "Şi pentru preşedinţii celor două Camere trebuie să existe procedură de revocare"

05 Iul 2012   •   10:44
Traian Băsescu, Interviu la BBC în 2005: "Şi pentru preşedinţii celor două Camere trebuie să existe procedură de revocare"

“Reporter: Dar tineti in continuare la schimbarea presedintilor celor doua Camere?

Traian Basescu: Este o decizie deja luata. E prevazuta in regulament. Deci nu mai are nici o relevanta la ce tin sau la ce nu tin eu. Posibilitatea schimbarii presedintilor celor doua Camere a fost statuata in regulamentul celor doua camere. Sigur ca da, din punct de vedere al logicii politice este normal ca majoritatea sa aiba presedintia celor doua camere.

Unii spun, nu se poate, Constitutia spune mandat de patru ani. Sigur Constitutia spune mandat de patru ani pentru presedintii celor doua camere, la fel cum spune ca si mandatul presedintelui Romaniei este de cinci ani. Dar, asa cum pentru presedintele Romaniei exista procedura de intrerupere a mandatului sau prin vointa electoratului, a poporului, prin referendum, si pentru presedintii celor doua Camere trebuie sa existe procedura de revocare.

Ei ar fi singurii care, afirma ei, sunt de neschimbat in tara asta.'

×