x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu, la Mănăstirea din Pasul Prislop: Orice creştin are nevoie de iertare

Traian Băsescu, la Mănăstirea din Pasul Prislop: Orice creştin are nevoie de iertare

de Mediafax    |    19 Aug 2012   •   11:44
Traian Băsescu, la Mănăstirea din Pasul Prislop: Orice creştin are nevoie de iertare

Presedintele suspendat, Traian Basescu, si sotia sa, Maria, au participat, duminica, la slujba de la Manastirea din Pasul Prislop, el spunand ca a fost impresionat, in 2009, de cuvintele staretului de acolo: "Orice crestin are nevoie de o rugaciune" si adaugand "Orice crestin are nevoie de iertare", scrie Mediafax.

Traian Basescu si sotia sa, Maria, au participat, duminica, la o slujba speciala oficiata la Manastirea de la Prislop, in judetul Maramures, unde au fost prezente aproximativ 1.500 de persoane, la prima parte a slujbei asistand si Printul Paul si Printesa Lia, aflati pentru prima data la aceasta manastire.

La un moment dat, in timpul slujbei, cand corul interpreta un cantec in care era vorba despre mame, Maria Basescu a plans, ea spunand ulterior ca si-a amintit de mama sa.

Dupa slujba, a fost oficiat un parastas in memoria soldatilor necunoscuti ingropati in cimitirul din curtea manastirii.

Dupa parastas, Traian Basescu a adresat cateva cuvinte celor aproximativ 1.500 de participanti la slujba si a amintit ca, in 2009, la precedenta sa vizita la Prislop, a asistat la sfintirea cimitirului, iar atunci a fost impresionat de cuvintele staretului Andrei, care spunea: "Orice crestin are nevoie de o rugaciune".

"Orice crestin are nevoie de iertare", a adaugat Traian Basescu.

In curtea manastirii, presedintele suspendat a fost asaltat de oameni, care voiau sa faca fotografii cu el.

Un barbat de 34 de ani din Borsa, care a venit cu familia, dar care este stabilit in Italia de peste zece ani, i-a cerut lui Traian Basescu sa faca ceva pentru comunitatile de romani din afara tarii, sa trimita dascali sau sa deschida scoli, astfel incat copiii care traiesc acolo sa nu-si uite limba si istoria.

Basescu i-a spus ca exista un astfel de program, dar barbatul a replicat ca nu este suficient.

Presedintele suspendat nu a facut declaratii politice, singurul sau discurs rostit dupa parastas facand referire la sentimentele sale fata de maramureseni si la faptul ca este impresionat de modul in care localnicii isi cinstesc eroii.

Ulterior, Traian Basescu si sotia sa au mers in corpul de cladire unde locuiesc monahii, pentru a lua masa si a discuta.

Tot duminica, in apropierea manastirii are loc "Hora la Prislop", o serbare campeneasca, la care participa peste 8.000 de persoane.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, si sotia sa, Maria, s-au aflat, de joi seara, intr-o vizita in judetele Covasna si Harghita. In cadrul acestei vizite, pe care Traian Basescu a apreciat-o drept "una relaxanta", ei au fost in statiunea Covasna, Lacul Sfanta Ana, Balvanyos, iar sambata s-au aflat la manastirea de la Izvoru Muresului, de unde s-au indreptat spre Maramures.

×
Subiecte în articol: slujba manastire traian basescu