x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Igaş, la un pas de prăbuşire cu elicopterul

Traian Igaş, la un pas de prăbuşire cu elicopterul

03 Mar 2012   •   13:17
Traian Igaş, la un pas de prăbuşire cu elicopterul

Fostul ministru al Administratiei si Internelor Traian Igas a relatat, in aceasta dupa-amiaza, un episod din timpul interventiilor de salvare ca urmare a viscolului si a ninsorilor abundente, in zona Capitalei. Igas a povestit ca la inceputul lunii februarie un elicopter a fost pe punctul de a se prabusi, insa, datorita profesionalismului echipajului, situatia a fost tinuta sub control. Conform Antena3, fostul ministru se afla in acel elicopter.

Aflat la Arad cu ocazia atribuirii unui nou elicopter medical bazei aeriene SMURD, Traian Igas a spus ca face o dezvaluire in premiera despre faptul ca un aparat de zbor a fost la un pas de prabusire in timpul operatiunilor de salvare derulate in urma viscolului si a ninsorilor abundente.

"Eram ministru al Administratiei si Internelor in perioada de viscol, in perioada dificila in care eram nevoiti sa intervenim sa salvam vieti cu echipajele pe care le aveam in subordine. Intr-una din misiuni, echipajul a dat dovada de mult curaj si multa pregatire pentru ca nu mult a lipsit ca acel elicopter sa se prabuseasca", a afirmat Igas, care a precizat ca incidentul a avut loc la inceputul lunii februarie, in zona Capitalei.

"Au fost cateva minute cand elicopterul, practic, nu mai tinea legatura cu cei de la sol. Pentru faptul ca au dat dovada de curaj si profesionalism, acei oameni din echipaj, am decis imediat sa ii avansez. Pentru mine a fost o satisfactie ca am putut sa le fiu recunoscator pentru munca lor", a mai spus Igas.

×