x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transfugi afgani reţinuţi de poliţiştii de frontieră în zona Ostrov

Transfugi afgani reţinuţi de poliţiştii de frontieră în zona Ostrov

26 Iun 2011   •   11:11

Politistii de frontiera constanteni au retinut noaptea trecuta, in zona localitatii Ostrov, zece cetateni afgani care incercau sa tranziteze ilegal Romania cu ajutorul unor calauze bulgare.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, comisarul-sef Adrian Burcea, a declarat ca cei zece cetateni afgani (sase barbati, doua femei si doi copii), cu varste cuprinse intre 5 si 31 de ani, erau transportati in trei autoturisme inmatriculate in Bulgaria si conduse de cetateni bulgari.

In urma cercetarilor preliminare, efectuate la Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, s-a stabilit ca cei zece migranti afgani fusesera trecuti frontiera pe jos, fiind calauziti de un cetatean bulgar si apoi preluati la bordul a trei autoturisme cu care urmau sa tranziteze Romania, destinatia finala fiind Germania, potrivit Agerpres.

Politistii au intocmit acte de cercetare penala soferilor autoturismelor, pentru trafic de migranti, cetateanului bulgar G.S. pentru trafic de migranti si intrare ilegala in tara, iar migrantilor pentru trecere ilegala a frontierei.

×