x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transportatorii avertizează: Cadourile de Crăciun vor veni la Paște

Transportatorii avertizează: Cadourile de Crăciun vor veni la Paște

09 Noi 2021   •   11:50
Transportatorii avertizează: Cadourile de Crăciun vor veni la Paște

Transportatorii susțin că din cauza crizei din China și a pandemiei cadourile de Crăciun și produsele cumpărate de Black Friday vor ajunge cu întârziere la cumpărători. Este vorba despre obiectele fabricate în China sau care au componente din țara asiatică.

Reprezentanții transportatorilor anunță că în ultima perioadă criza provocată de China se extinde în toată Europa și, implicit, în România, cu efecte care se răsfrâng în timpii de livrare a produselor.

Experții susțin că produsele pe care românii le vor comanda riscă să ajungă de Paște, și nu de Crăciun, dacă au în componența lor piese din China.

„Agenții economici naționali sau europeni care, de la producție și până la livrare, au o verigă care depinde de gigantul asiatic, știu deja că acolo vor avea întârzieri. În schimb, cei care nu au nici o legătură cu această țară vor livra în timp și la costuri mai reduse”, a explicat Octavian Blăjan, reprezentantul unei firme din domeniul transporturilor.

Întârzierile pot fi de luni de zile chiar dacă este vorba despre produse de mici dimensiuni.

„Să spunem că ceasul respectiv este fabricat în Elveția, dar cureaua sau cutia trebuie să îi vină din China, atunci, acest produs va înregistra întârzieri de câteva luni bune. Inclusiv cadourile sau mărfurile de Crăciun pe care vi le veți comanda din China au șanse foarte mari să nu vă fie livrate decât la câteva luni după Crăciun”, a precizat expertul în transporturi naționale și internaționale.

Pe cale maritimă, întârzierile pot ajunge la aproape jumătate de an, dacă produsele au legătură cu China.

Întârzieri de două-trei săptămâni vor fi și de Black Friday la livrarea produselor care necesită transport rutier. În acest caz, problemele sunt provocate de pandemie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cadouri