x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traseele turistice din Munţii Făgăraş au fost închise

Traseele turistice din Munţii Făgăraş au fost închise

16 Dec 2009   •   00:00

Traseele turistice situate în Munţii Făgăraş, deasupra cabanelor Bărcaciu, Negoiu, Bâlea, Turnuri şi a refugiului Suru şi traseul principal de creastă din munţii Făgăraşului din judeţul Sibiu au fost închise miercuri, ca urmare a creşterii riscului de producere a avalanşelor şi a accidentelor din cauza zăpezii de peste 40 de centimetri din munţi, conform Salvamont Sibiu.



Salvamontiştii sibieni le solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice închise şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone din munţii Făgăraşului, la peste 2.000 de metri altitudine.

În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă este prezent. Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă.

Salvamontiştii sibieni le recomandă turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă. În caz de urgenţă, turiştii sunt rugaţi să apeleze numărul de urgenţă 112.

×
Subiecte în articol: observator