x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traseul recunoştinţei cu Trenul Regal

Traseul recunoştinţei cu Trenul Regal

de Monica Cosac    |    12 Iul 2017   •   11:50

Principesa moştenitoare, Margareta, şi principele Radu au parcurs, ieri, cu Trenul Regal, de la Focşani la Oneşti, un traseu al Recunoştinţei, cu ocazia centenarului marilor bătălii de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz. Călătoria a început în gara din Focşani, unde familia Regală, care a fost însoţită de ambasadorul SUA în România, ambasadorul Hans Klemm, a fost întâmpinată cu flori de primarul oraşului, Cristi Misăilă.

Alteţele lor au luat parte la ceremoniile de primire în Mărăşeşti Adjud şi Oneşti şi la manifestările solemne la mausoleele de la Mărăşeşti, Mărăşti, precum şi la Cimitirul Eroilor din Oituz, unde au depus flori, în memoria ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă.

Principesa Margareta a spus că a fost foarte emoționată de vizitarea Bisericii din Mărăști, distrusă complet în Primul Război Mondial și ctitorită din temelii de Regele Ferdinand și Regina Maria.  Preotul din localitate le-a prezentat biserica şi o placă din marmură aflată la intrare cu un următorul text aparținând Reginei Maria: “Să reclădim cu dragoste în amintirea celor căzuți aici”.(M.C.)

 

×