x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Tratament suplimentar de combatere a țânțarilor, după cazul de infectare cu West Nile

Nicușor Dan: Tratament suplimentar de combatere a țânțarilor, după cazul de infectare cu West Nile

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   19:15
Nicușor Dan: Tratament suplimentar de combatere a țânțarilor, după cazul de infectare cu West Nile
Sursa foto: facebook

Autoritățile din capitală intervin cu tratamente suplimentare de combatere a țânțarilor adulți pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile, a anunțat vineri primarul general Nicușor Dan.

„În baza acordului cu Institutul Cantacuzino, care monitorizează prezența țânțarilor purtători ai virusului (prin montarea unor capcane în diferite puncte ale Capitalei) pe teritoriul municipiului București, Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB) a intervenit săptămâna trecută cu tratament suplimentar în următoarele zone: sectorul 1, zona Bucureștii Noi – Bd. Bucureștii Noi; sectorul 2, zona Bucur Obor - strada Ziduri Moși; sectorul 4, zona Berceni – Bd. Emil Racoviță”, arată Nicușor Dan.

El susține că de fiecare dată când se primește înștiințare din partea Institutului Cantacuzino că au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile sau din partea Direcției de Sănătate, cu privire la diagnosticarea unor persoane infectate cu virusul West Nile, transmis prin înțepătura țânțarilor, se intervine cu tratament suplimentar în zonele respective.

Primarul anunță totodată că CMEIB efectuează al optulea tratament de combatere a larvelor de țânțari, în zonele din imediata vecinătate a malurilor de lac: Lacul Herăstrău, Lacul Morii, Cișmigiu, Tei, Circului, Național, Floreasca, Tineretului, Carol, Titan, Morarilor, Sticlăriei, Grivița, Băneasa, Străulești și Palatele Brâncovenești Mogoșoaia.

Nicușor Dan amintește că substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este Vectobac, substanță aprobată de Ministerul Sănătății, care nu pune în pericol flora și fauna de pe malurile lacurilor.

România a înregistrat primul caz de infectare cu West Nile, de la începutul perioadei de supraveghere din acest an. Este vorba despre pacient din grupa de vârstă 60-69 de ani, din București.

„De la începutul perioadei de supraveghere a infecției cu virusul West Nile (03.06.2024) până la data de 25.07.2024, s-a înregistrat 1 caz confirmat de infecție cu virusul West Nile”, a anunțat joi Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tratamente west nile tantari