x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate a Municipiului Bucureşti, urmăriţi penal în cazul medicilor italieni falşi

Trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate a Municipiului Bucureşti, urmăriţi penal în cazul medicilor italieni falşi

25 Mar 2019   •   14:36
Trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate a Municipiului Bucureşti, urmăriţi penal în cazul medicilor italieni falşi

Patru persoane, dintre care trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, sunt urmărite penal, după ce ar fi falsificat mai multe înscrisuri pentru a atesta că doi cetăţeni italieni au calitatea de medic, informează luni Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Sursa citată menţionează că, în cursul zilei de luni, au fost puse în executare mai multe mandate de percheziţie în vederea strângerii de probe.
Potrivit ordonanţei procurorilor, în cursul anului 2018, cei trei funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti ar fi falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că două persoane de cetăţenie italiană au calitatea de doctor şi dreptul de a practica această profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.
Cu privire la cea de-a patra persoană, anchetatorii au reţinut că, în calitate de consilier juridic, reprezentant al celor două persoane de cetăţenie italiană, ar fi înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza dosarelor incomplete şi ar fi falsificat mai multe înscrisuri, prin care se atesta în mod fals că au fost depuse toate înscrisurile necesare eliberării codurilor de parafă.
Italianul Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Un al doilea caz de medic fals, care a obţinut codul de parafă în mod ilegal, a fost identificat în urma verificărilor derulate de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti referitoare la Matteo Politi, a informat pe 8 februarie Ministerul Sănătăţii, fără a da alte detalii. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: medici falşi