x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei ofiţeri de la Crimă Organizată, prinşi luând mită

Trei ofiţeri de la Crimă Organizată, prinşi luând mită

08 Mar 2011   •   09:51

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anchetează trei ofiţeri de la Crimă Organizată reţinuţi, în această dimineaţă, pentru trafic de influenţă. Ofiţerii sunt acuzaţi că au primit mită 3.000 de euro, într-un dosar privind traficul de droguri. Procurorii cer mandate de arestare.

DNA a decis, pe 7 martie, reţinerea ofiţerului de poliţie Georgel Ovidiu Negură, şef Birou Sector 1 din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti pentru trafic de influenţă şi a ofiţerilor de poliţie Mihai-Claudiu Ionaşcu şi Robert George Coporîie, acuzaţie de complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 25 februarie, ofiţerul Georgel Ovidiu Negură a pretins de la un denunţător suma de 3.000 euro, lăsând să se creadă că poate interveni pe lângă angajaţi din cadrul Laboratorului de Analize a Drogurilor pentru a-i convinge să emită un certificat de analiză negativ pentru produsele etnobotanice aparţinând unei persoane cercetate într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

"În data de 7 martie 2011, inculpatul Negură Georgel Ovidiu, ajutat de coinculpaţii Ionaşcu Mihai-Claudiu şi Coporîie George Robert, a primit suma de 3.000 euro pe care o pretinsese anterior de la denunţător, aceştia fiind prinşi în flagrant delict", se arată în comunicatul DNA, citat de Agerpres.

Cei trei urmează să fie prezentaţi marţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

×