x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei romani morti intr-un accident rutier

Trei romani morti intr-un accident rutier

05 Ian 2005   •   00:00

Un accident rutier produs luni pe o autostrada din estul Ungariei a curmat viata a trei cetateni romani.

IRINA CRISTEA

Masina in care se aflau a derapat, s-a izbit de parapetul de protectie de pe Drumul National 42, intre localitatile Barand si Berettyoujfalu, si a plonjat intr-un sant.

In masina se afla si un bebelus de 18 luni, care a fost ranit grav. Se pare ca soferul a incercat sa depaseasca un autovehicul cu gabarit depasit. Din pacate, a facut o manevra brusca si, in conditiile in care rula cu o viteza destul de mare, masina s-a izbit de parapet si a cazut in rapa. Desi accidentul a avut loc luni, in jurul orei locale 15, politia locala nu transmisese nici o informatie la Consulatul Romaniei din Szeget, reprezentanta diplomatica cea mai apropiata de zona unde a avut loc accidentul. Consulul Maria Teodora Pop a aflat de la Jurnalul National despre cele intamplate.

BEBELUS ITALIAN. Din verificarile efectuate de Consulat pe langa politia locala s-a confirmat cetatenia romana a celor trei persoane decedate. In schimb, bebelusul are pasaport italian si se afla in masina impreuna cu mama sa, de nationalitate romana, care, din pacate, nu a supravietuit accidentului. Micutul este internat la spitalul de pediatrie din orasul Debrecen, cu diagnosticul traumatism cranian grav.

VERIFICARI. Potrivit consulului Maria Pop, Ministerului de Externe din Romania i-au fost transmise datele de identificare ale victimelor. Urmeaza ca informatiile sa ajunga la Ministerul de Interne, care se va ocupa de confirmarea lor, in baza evidentei de informatizare a persoanelor.

In sarcina MI cade si anuntarea rudelor victimelor. Pana cand aceste etape nu vor fi parcurse, reprezentantele diplomatice ale Romaniei in Ungaria nu pot da publicitatii numele celor trei romani.
×
Subiecte în articol: observator