x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei români şi un italian, ridicaţi de DIICOT pentru fraudarea unor bănci cu 5 milioane de euro

Trei români şi un italian, ridicaţi de DIICOT pentru fraudarea unor bănci cu 5 milioane de euro

23 Dec 2011   •   05:43
Trei români şi un italian, ridicaţi de DIICOT pentru fraudarea unor bănci cu 5 milioane de euro

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare transfrontaliera, din care facea parte trei romani si un cetatean italian, specializata in inselaciune si spalare de bani. Cei patru ar fi fraudat o banca din Romania cu 5 milioane de euro, informeaza un comunicat.

In acest caz, procurorii ii cerceteaza pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani pe George Petrescu, de 56 de ani, Tiberiu Tutu, de 26 de ani, Pierluigi Allesio, cetatean italian, de 49 de ani, si Vladimir Cojoc, de 53 de ani, potrivit NewsIn.

Acestia sunt suspectati ca ar fi constituit un grup infractional organizat, actionand transfrontalier, in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale din fraudarea unor unitati bancare din Uniunea Europeana.

Anchetatorii sustin ca cei patru au identificat banci din diverse state europene si utilizau instrumente financiare de plata in care erau consemnate date fictive, pe care le depuneau spre decontare, urmarind incasarea in mod fraudulos a unor sume de bani. In aceasta modalitate, suspectii au fraudat o unitate bancara din Romania, folosind un bilet la ordin (promissory note) avand inscrise date nereale si dispozitia de plata a sumei de 5.000.000 de euro in favoarea lui George Petrescu.

Mai mult, procurorii sustin ca, pentru a ingreuna verificarile de conformitate, suspectii au utilizat date apartinand unor societati comerciale si financiare din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia.

In cursul zilei de joi, suspectii au fost prinsi in flagrant in timp ce incasau suma de 5.000.000 de euro.

Procurorii DIICOT au colaborat cu autoritatile judiciare din Bulgaria, Italia si din Ulaanbaatar, Mongolia. (V.M.)

×