x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei tramvaie s-au ciocnit în Pasajul Lujerului. Vatmanul vinovat şi-a recunoscut greşeala (VIDEO)

Trei tramvaie s-au ciocnit în Pasajul Lujerului. Vatmanul vinovat şi-a recunoscut greşeala (VIDEO)

10 Mai 2012   •   05:30
Trei tramvaie s-au ciocnit în Pasajul Lujerului. Vatmanul vinovat şi-a recunoscut greşeala (VIDEO)

UPDATE 19:52 - Vatmanul care a provocat accidentul de joi din pasajul Lujerului si-a recunoscut vina, admitand in fata anchetatorilor ca ar fi putut evita coliziunea cu celelalte doua tramvaie, daca ar fi avut o viteza mai mica, au declarat oficialii Brigazii Rutiere.

"A spus si ca regreta cele intamplate. Din declaratiile lui, a observat tarziu tramvaiul oprit pe linie, in fata celui condus de el, a franat, insa nu a putut evita coliziunea", a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere, Daniel Pistea.

Vatmanul este cercetat pentru vatamare corporala din culpa, au precizat sursele citate. Potrivit lui Pistea, in accident au fost ranite 92 de persoane, dintre care "23 grav si sase minor".

Niciunul dintre raniti nu a depus plangere. Incepand de luni, toti cei 92 vor identificati si audiati, a mai spus purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere.

UPDATE 15:32 - Potrivit ultimului bilant al accidentului petrecut in Pasajul Lujerului, 86 de persoane au fost ranite, sapte dintre acestea ramanand internate, au declarat reprezentantii unitatilor sanitare. In urma ciocnirii celor trei tramvaie, pasagerii raniti au fost transportati la Spitalul "Floreasca", Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si Spitalul "Grigore Alexandrescu".

UPDATE 14:26 - Circulatia tramvaielor de pe linia 41 a fost reluata in jurul orei 13.30, pe ambele sensuri, dupa aproape sapte ore de la producerea accidentului din Pasajul Lujerului, in care au fost implicate trei tramvaie si peste 70 de persoane au fost ranite.

Intr-un comunicat remis presei RATB precizeaza ca cele trei tramvaie implicate in accident corespund din punct de vedere tehnic si a sigurantei circulatiei, avand efectuate, la zi, toate reviziile tehnice specifice. Conducatorii tramvaielor respective au o vechime in RATB cuprinsa intre 13 si 20 de ani, iar in aceasta perioada nu au inregistrat evenimente majore, ci numai accidente usoare.

UPDATE 13:55 - Tramvaiele implicate in accidentul de la Lujerului au fost repuse pe linii si scoase din pasaj, politistii urmand sa verifice sinele de tramvai pentru a vedea daca exista urme de franare, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere, Daniel Pistea.

UPDATE 13:16 - Primarul Sorin Oprescu a cerut ca o comisie de ancheta formata din reprezentanti ai municipalitati si ai RATB sa verifice daca au fost respectate normele de reparatii si intretinere a tramvaielor implicate in accidentul din Pasajul Lujerului si regulamentul de instruire periodica a vatmanilor.

"Comisia va analiza respectarea normelor de reparatii si intretinere a tramvaielor implicate in accident si a regulamentului de instruire periodica a vatmanilor", precizeaza, intr-un comunicat, Primaria Capitalei.

UPDATE 10:14 - Peste 50 de persoane au fost ranite in accidentul produs in pasajul Lujerului. Trei dintre acestea sunt in stare grava.

Potrivit unor martori, la intrarea in Pasajul Lujerului, vatmanul din cel de-al treilea tramvai a observat inainte cu aproximativ o suta de metri ca sunt tramvaie oprite, a franat, iar apoi s-a izbit puternic de tramvaiul din fata, care, la randul lui a intrat in primul tramvai oprit. Acestia au precizat ca tramvaiul avea viteaza la intrarea in pasaj, iar in momentul impactului aproape toi pasagerii au cazut.

Purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, Brandusa Raeceanu, a declarat ca un tramvai s-a defectat si a ramas blocat pe linie, iar cele doua tramvaie care-l urmau s-au tamponat unul cate unul. In urma coliziunii, doua tramvaie au deraiat. "Vatmanii celor trei tramvaie din spate au franat, dar distanta era foarte mica si impactul nu a putut fi evitat", a precizat Raeceanu.

Brandusa Raeceanu a precizat ca tramvaiele au stat la semafor si au intrat in pasaj la distante mici, astfel ca vatmanii nu au putut evita coliziunea, desi au actionat sistemul de franare.

UPDATE 09:10 - Potrivit ultimelor informatii, 37 de persoane au fost ranite in urma accidentului care a avut loc in Pasajul Lujerului. Trei dintre acestea, printre care si vatmanul celui de-al doilea tramvai, sunt in stare mai grava, a declarat coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita. Acesta a precizat ca cele mai multe victime sunt din al doilea tramvai, dar sunt multi raniti si din primul tramvai.

Accident grav de tramvai in Bucuresti. Trei tramvaie s-au ciocnit in Pasajul Lujerului, pe sensul spre Piata Presei Libere. In urma accidentului, 25 de persoane au fost ranite, trei persoane fiind foarte grav ranite. Circulatia a fost intrerupta pe linia tramvaiului 41.

Accidentul s-a produs dupa ce un prim tramvai s-a defectat in pasaj, iar un altul care circula in spate nu a putut frana la timp si s-a produs impactul, ulterior fiind implicat ;i un al treilea tramvai care circula in spate, a declarat Andrei Codau, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei. Accidentul a avut loc in jurul orei 7.30 dimineata.

O prima evaluare a medicilor arata ca 25 de persoane au fost ranite in urma accidentului de tramvai petrecut in Pasajul Lujerului din Capitala, 15 dintre acestea fiind transportate la spital, a declarat coordonatorul SMURD, Bogdan Oprita.

Intre raniti se afla si un copil care a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Bogdan Oprita a precizat ca trei dintre victime sunt in stare grava, avand traumatisme cerebrale, iar restul au diverse fracturi.

Coordonatorul SMURD a mai spus ca la locul accidentului au fost trimise opt echipaje de prim ajutor si doua echipaje de terapie intensiva, iar transportul ranitilor la spital continua.

Traficul este restrictionat in zona, ambele benzi de circulatie dintre cartierul bucurestean Militari catre cartierul Crangasi sunt blocate.

Ranitii au fost trimisi la Spitalele Floreasca, Universitar si Elias.

×