x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei transfugi georgieni cer azil politic în România

Trei transfugi georgieni cer azil politic în România

10 Aug 2009   •   00:00

Trei cetăţeni din Georgia, care au fost identificaţi, în noaptea de duminică spre luni, în timp ce treceau fraudulos frontiera dintre Ucraina şi România, au cerut azil în România, informează purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Botoşani, inspectorul Minodora Răcnea.



Potrivit acesteia, cei trei tineri au fost identificaţi pe raza comunei Mihăileni din judeţul Botoşani de poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi şi de cei de la Siret, după ce grănicerii ucraineni au tras un foc de semnalizare. "Poliţiştii de frontieră botoşăneni au solicitat sprijinul colegilor de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret, dar şi al poliţiştilor de la Poliţia oraşului Siret. Colegii chemaţi să sprijine echipajul de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au fost coordonaţi de poliţiştii de frontieră care aveau în dotare aparatura de vedere pe timp de noapte, reuşind să-i descopere şi să-i reţină pe cei trei cetăţeni la aproximativ 500 de metri de frontieră", a afirmat Răcnea, citat de Agerpres.

În timpul cercetărilor, cei trei cetăţeni georgeni, cu vârste între 28 şi 32 de ani, au afirmat că au trecut ilegal frontiera de stat dinspre Ucraina spre România, cu intenţia de a-şi găsi de lucru în ţara noastră. Ei au cerut azil în România, fiind predaţi Centrului regional pentru Imigranţi de la Rădăuţi.

Poliţiştii de frontieră susţin că celor trei cetăţeni georgieni li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de "intrare în România prin trecere ilegală a frontierei de stat", dosarul urmând a fi înaintat Judecătoriei Dorohoi. Acesta este cel de-al zecelea caz de trecere frauduloasă a frontierei României în acest an, din judeţul Botoşani. Numărul persoanelor străine care au încercat să pătrundă pe teritoriul românesc, individual sau în grupuri mici, se ridică la 18.

×
Subiecte în articol: observator