x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei zile de protest la Roşia Montană împotriva Fân Fest

Trei zile de protest la Roşia Montană împotriva Fân Fest

12 Aug 2011   •   16:57
Trei zile de protest la Roşia Montană împotriva Fân Fest

Aproximativ 500 de membri ai Sindicatului 'Viitorul Mineritului' din Rosia Montana, carora li s-au alaturat localnici impreuna cu familiile, au protestat vineri impotriva organizatorilor festivalului Fan Fest care se desfasoara in localitatea miniera.

'Prin actiunea lor, oamenii isi manifesta dezacordul fata de aceasta manifestare care nu reprezinta comunitatea din localitatea miniera din Muntii Apuseni si care are drept scop interzicerea mineritului in zona si implicit pierderea locurilor de munca', se arata intr-un comunicat al Sindicatului 'Viitorul Mineritului' din Rosia Montana.

“Am iesit in strada pentru a ne apara locurile de munca. Nu avem nimic cu cei care vin aici sa se distreze si sa ne cunoasca cultura si traditiile. Insa, Fan Fest este indreptat impotriva mineritului si a celor din Rosia Montana, impotriva dreptului comunitatii de aici la un trai mai bun alaturi de familie. Nu vrem Fan Fest, vrem Ziua Minerului, o sarbatoare a tuturor rosienilor, unde ii invitam si pe ei sa vada cum stiu sa petreaca minerii, o traditie care vrem sa dainuie peste ani. Ne-am saturat ca altii sa vina la noi sa ne spuna ce sa facem. Vrem sa ne hotaram singuri viitorul, iar majoritatea ne dorim minerit', afirma Cristian Albu, presedintele Sindicatului Viitorul Mineritului Rosia Montana.

'Rosienii sunt oameni deschisi si primitori care se bucura de oaspeti. Ii rugam insa pe toti cei care vin la Fan Fest sa se limiteze la distractie, sa viziteze obiectivele turistice, sa ne cunoasca mai bine, dar sa se abtina de la comentarii impotriva proiectului minier si sa ne respecte decizia de a munci si a ne castiga cinstit painea, la noi acasa', se mai arata in comunicatul sindicatului.

Oamenii au cantat Imnul Minerilor si Marsul lui Iancu in drumul lor de la Primarie spre Piata Rosiei Montane si le-au transmis tuturor celor pe care i-au intalnit in cale ca vor minerit.

'Marsuri de protest impotriva Fan Fest si a celor care doresc sa omoare mineritul la Rosia Montana vor avea loc pe toata durata festivalului', au anuntat sindicali?tii.

×