x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trenuri de epoca de inchiriat

Trenuri de epoca de inchiriat

24 Iul 2004   •   00:00

Turistii romani si straini care doresc sa calatoreasca pe diferite trasee din Romania cu un tren de epoca pot apela la oferta lansata ieri de Societatea Feroviara de Turism.

"Turismul feroviar, adresat celor care apreciaza patina timpului, este deja foarte popular in restul Europei. Oferta este destinata tour-operatorilor romani si straini, pretul pentru inchirierea unui astfel de tren fiind de 10-30 euro/km, in functie de garnitura", a declarat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Miron Mitrea. El crede ca plimbarile cu trenurile de epoca sunt un punct de atractie pentru turisti deoarece "o plimbare cu trenurile trase de locomotive cu aburi ne vor purta prin istoria acestei tari, dar si in locurile deosebite ale Romaniei".

TREI TRENURI. Programul include, deocamdata, trei trenuri, respectiv Calugareni, Moldovita si Trenul Regal, care au fost reconditionate si modernizate. Trenul Calugareni, format in prezent din trei vagoane de clasa I, II si III si o capacitate totala de 68 de locuri, a circulat, in perioada 1869-1918, pe calea ferata Bucuresti - Giurgiu, prima linie de cale ferata din Principatele Unite. Garnitura trenului Moldovita este alcatuita din patru vagoane, dintre care un vagon-salon, doua vagoane de clasa I si II (cu o capacitate totala de 51 de locuri) si un vagon de posta. Vagoanele din componenta trenului Moldovita au circulat la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX pe linii de cale ferata din Moldova si Bucovina. Trenul, adus in tara la sfarsitul anilor ’20, a fost utilizat initial de Regele Carol al II-lea si este compus din cinci vagoane tip salon si de dormit. (Iohanna Onaca)

ORICE TRASEU

Oferta Societatii Feroviare de Turism este deja prezentata in cel mai important catalog pentru turismul feroviar din Germania, turistii din aceasta tara fiind foarte interesati de astfel de calatorii. Trenurile, remorcate de locomotive cu abur reconditionate, pot circula pe orice ruta de cale ferata normala din Romania. Astfel, fiecare tour-operator poate propune traseul pe care sa-l vanda turistilor si sa includa aceasta oferta in catalogul sau pe anul urmator.

×
Subiecte în articol: observator