x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tribunalele franceze, pline de minori romani

Tribunalele franceze, pline de minori romani

25 Sep 2004   •   00:00

Doua treimi din cazurile ajunse la instantele pariziene pentru minori implica tineri romani retinuti pentru infractiuni ca furtul, cersetoria sau prostitutia, a declarat joi ministrul francez al justitiei, Dominique Perben, dupa discutiile cu omologul sau roman, Cristian Diaconescu, citat de Reuters.

Perben a acuzat "retelele de tip mafiot" de influxul de minori romani, din care multi lucreaza in prostitutie si a indemnat Bucurestiul sa stavileasca traficul.

Un asistent al premierul Jean-Pierre Raffarin a fost constrans sa demisioneze in aprilie, ca urmare a unui scandal in care a fost implicata o prostituata romanca de 17 ani. "Nu exista nici un motiv pentru prezenta atat de multor minori romani in Franta", a spus Perben jurnalistilor dupa intalnirea cu ministrul roman.

Tot ieri, conform AFP, s-a luat decizia de a trimite un al doilea magistrat francez la Bucuresti pentru a continua cooperarea contra delincventei minorilor romani si pentru a sprijini autoritatile romane sa puna bazele unui Tribunal pentru Minori. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator