x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Troc: Funeriu i-a oferit lui Câmpanu şefia IŞJ Botoşani pentru a nu vota moţiunea

Troc: Funeriu i-a oferit lui Câmpanu şefia IŞJ Botoşani pentru a nu vota moţiunea

29 Oct 2010   •   00:00

Senatorul de Botoşani Liviu Câmpanu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că PDL, prin ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a încercat să îl determine să nu voteze moţiunea de cenzură, oferindu-i la schimb postul de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani.



Parlamentarul a declarat că, pentru a nu vota moţiunea, i s-ar fi oferit postul de inspector şcolar general al judeţului, a transmis corespondentul Mediafax.

"Marţi seară, domnul ministru al Educaţiei mi-a pus în braţe postul de inspector general ocupat de Ada Macovei, numai să votez împotriva moţiunii. Am spus că nu fac acest demers de a vota moţiunea pentru a obţine anumite avantaje de imagine", a spus Câmpanu.

Totodată, acesta a susţinut că un parlamentar PDL ar fi mers la preşedintele ANAF, căruia i-ar fi transmis că nu va vota moţiunea de cenzură cu condiţia ca trei parlamentari democrat-liberali să primească posturi la conducerea vămilor.

"Unii parlamentari PDL vor să transforme vămile din Botoşani în SRL-uri. A existat un parlamentar care s-a dus la preşedintele ANAF, în numele a trei parlamentari PDL, şi i-a spus că el a fost la domnul Boc şi i-a spus că nu votează moţiunea dacă cei trei parlamentari din Botoşani vor primi, vă rog să puneţi cu ghilimele, vămile", a declarat Câmpanu.

Senatorul Liviu Câmpanu, fost vicepreşedinte al UNPR, a anunţat marţi că votează moţiunea de cenzură şi că demisionează din UNPR.

El a fost exclus miercuri din UNPR, după ce a votat moţiunea de cenzură.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, "dezminte categoric" declaraţia senatorul de Botoşani Liviu Câmpanu, potrivit căreia demnitarul a încercat să îl determine să nu voteze moţiunea de cenzură, oferindu-i la schimb postul de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani.

"Dezmint categoric această declaraţie", a spus vineri, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei.

Funeriu a adăugat însă că îi mulţumeşte senatorului Câmpanu pentru buna colaborare din Senat şi pentru cuvintele bune pe care acesta le-a avut la adresa sa în timpul moţiunii simple din aprilie. "Îi mulţumesc domnului Câmpanu pentru buna colaborare de la Senat şi pentru cuvintele bune pe care le-a avut pentru mine în Senat la votarea moţiunii simple", a arătat Funeriu.

×
Subiecte în articol: observator